About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τρισδιάστατοι εκτυπωτές ζαχαροπλαστικής!!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Σοφία Κ.
Πολλές μαμάδες κουράζονται όταν φτιάχνουν γλυκά ή αλμυρά γεύματα για να τα τρώνε τα παιδιά στο σχολείο ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Αν θέλετε να μάθετε για τους δυο εκτυπωτές ζαχαροπλαστικής που μπορούν να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα, διαβάστε το παρακάτω κείμενο: 
Δύο ζαχαροπλαστικοί τρισδιάστατοι εκτυπωτές, οι οποίοι προορίζονται να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της CES 2014 στο Λας Βέγκας.
Οι εν λόγω συσκευές της αμερικανικής 3D Systems παράγουν γλυκίσματα σε μορφές οι οποίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθούν μέσω της χρήσης «συμβατικών» μεθόδων. Ο μικρότερος εκ των δύο (Chefjet) περιορίζεται σε μονόχρωμα δημιουργήματα, ωστόσο ο μεγαλύτερος «αδελφός» του, Chefjet Pro, έχει αυξημένες δυνατότητες, που του επιτρέπουν να δημιουργεί πιο σύνθετα και πολύχρωμα παρασκευάσματα. Το κόστος τους βρίσκεται στα 5.000 δολάρια για τη βασική έκδοση και τα διπλάσια για την εξελιγμένη. 
Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία ανέπτυξε τα συγκεκριμένα μοντέλα μετά την αγορά μίας startup από το Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο, η οποία ειδικευόταν στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προσαρμόζοντας ένα από τα μηχανήματα της εταιρείας σε αυτά τα δεδομένα. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να εκτυπώσουν χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη σοκολάτα ή ζάχαρη. Ο μεγαλύτερος εκ των δύο εκτυπωτών μπορεί να δημιουργήσει εμφανίσεις γλυκών «φωτογραφικής» ποιότητας, μέσω εκτύπωσης στρώμα με στρώμα. 
Η εταιρεία μαζί με τους εκτυπωτές κυκλοφορεί το Digital Cookbook, μία εφαρμογή που απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους γλυκά χωρίς να είναι ειδικοί στον σχεδιασμό μέσω υπολογιστών. Η 3D Systems δεν αποτελεί τη μόνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αντικείμενο, καθώς πρόσφατα η Natural Machines παρουσίασε τοFoodini, ενώ η NASA χρηματοδότησε την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή τροφής για αστροναύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου