Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Ελένη Γ., Κάλλια Τ. και Μαρία Α.
Μερικά από τα προϊόντα του φούρνου |
Αυτή είναι η συνέντευξη από τον κύριο Παύλο με βασικό θέμα το επάγγελμα του φούρναρη, που μας αποκαλύπτει διάφορα μυστικά και χαρακτηριστικά του επαγγέλματος.
Πώς επιλέξατε αυτό το επάγγελμα;
Το επέλεξα γιατί μου αρέσει πολύ η δουλειά του φούρναρη και αγαπώ αυτό το επάγγελμα.
Είναι σκληρή η δουλειά του φούρναρη;
Πόσα άτομα δουλεύουν στον φούρνο;
Στο φούρνο δουλεύουν οχτώ άτομα. Εγώ, τα δυο μου αδέρφια, οι γονείς και τρεις υπάλληλοι. Δηλαδή θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση.
Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτός ο φούρνος;
Το χειμώνα ο φούρνος παραμένει ανοιχτός έως τις οχτώ ενώ το καλοκαίρι έως τις εννέα το βράδυ.
Έχετε αρκετή δουλειά όλες τις εποχές και πότε έχετε περισσότερα κέρδη;
Ναι, έχουμε αρκετή δουλειά και ιδιαίτερα το χειμώνα που προμηθεύουμε διάφορα κυλικεία σχολείων, με τυρόπιτες κουλουράκια, σάντουιτς, σταφιδόψωμα και αλλά προϊόντα.
Οι πελάτες του μαγαζιού σας τι αγοράζουν καθημερινά πιο πολύ;
Καθημερινά οι περισσότεροι πελάτες αγοράζουν κυρίως ψωμί και παξιμάδι τα οποία είναι κύριο συμπλήρωμα για το φαγητό τους.
Τι μηχανήματα χρησιμοποιείτε στο φούρνο σας;
Χρησιμοποιούμε το ζυμωτήριο μετά το ζυγοκοπτικό στη συνέχεια την πλαστική τη στόφα και τέλος το φούρνο.
Ποια είναι τα είδη των ψωμιών που παρασκευάζετε;
Τα είδη των ψωμιών που παρασκευάζουμε είναι τα εξής: το άσπρο ψωμί, το προζυμένιο, το χωριάτικο, το βιταμινούχο και το εφτάζυμο.
Τι υλικά χρησιμοποιείτε για την παρασκευή ψωμιού και τι διαδικασία ακολουθείτε;
Εν ώρα εργασίας στο φούρνο |
Τα υλικά που χρησιμοποιώ για τη παρασκευή των ψωμιών είναι αλεύρι, αλάτι, το προζύμι και μαγιά στις κατάλληλες αναλογίες. Για να γίνει το ψωμί βάζουμε στο ζυμωτήριο το αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά το προζύμι και τελευταίο το νερό .Τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Μετά αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τη ζυγίζουμε σε μπαλάκια του μισού κιλού και τα πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού ή στρογγυλό. Αργότερα, τοποθετούμε τις λαμαρίνες με τα ζυμάρια στη στόφα για περίπου τρία τέταρτα και μετά φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με πολύ ατμό και σε πενήντα λεπτά θα έχουμε το ψωμί.
Τι είδη αλευριού χρησιμοποιείτε στο φούρνο σας;
Χρησιμοποιούμε τύπου Τ70%, πιτυρούχο, ολικής άλεσης, σικάλεως, βιταμινούχο, κίτρινο, σταρένιο, κριθαρένιο και καλαμποκάλευρο.
Η μαγιά τι προκαλεί στο ψωμί;
Η σωστή ποσότητα μαγιάς προκαλεί διόγκωση του ψωμιού.
Πώς παρασκευάζετε τον άρτο; Υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία;
Η ζύμη του άρτου όπως και όλα τα γλυκά ζυμάρια θέλουν ειδική μεταχείριση. Ένας σωστός φούρναρης όμως δεν αποκαλύπτει τα μυστικά του.
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Παύλο που διέθεσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να απαντήσει τις ερωτήσεις μας, αν και κουρασμένος από τη δουλειά.
very nice interview
ΑπάντησηΔιαγραφή