About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV

Από τους μαθητές  του ΣΤ1, Γιώργο Γ. και Σοφία Κ.
Η Έκτη τάξη του σχολείου μας πήγε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV. Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 9:00 το πρωί με τα λεωφορεία. Μόλις φτάσαμε κατεβήκαμε γεμάτοι περιέργεια να δούμε πώς είναι ένα αληθινό στούντιο. 
Όταν μπήκαμε μέσα μας είπαν να κάνουμε ησυχία επειδή εκείνη τη στιγμή έδειχναν εκπομπή. Μετά από λίγο ήρθε ένας κ. Χυντηράκης που μας ξενάγησε. Πήγαμε πρώτα στο στούντιο Α. Ήταν διακοσμημένο σαν ένα σπίτι, με καθιστικό, κουζίνα κι ένα μεγάλο

ρολόι. Εκεί μάλλον βιντεοσκοπούν πρωινές εκπομπές. Η διπλανή αίθουσα είχε πίσω ένα χάρτη της γης. Όλοι αμέσως καταλάβαμε
ότι από εκεί προβάλλεται το δελτίο ειδήσεων. Ο κ. Χυντηράκης όμως μας εξήγησε πως όλα αυτά που βλέπαμε δεν ήταν αληθινά, είναι απλώς σκηνικά. Επίσης υπήρχε και δεύτερο στούντιο για δημοσιογραφικές εκπομπές. Είχαμε όμως την απορία πώς φαίνονται τόσο λαμπερά τα πρόσωπα των παρουσιαστών. Αυτός μας απάντησε πως σε όλους βάζουν μια ειδική πούδρα για να καλύπτουν τις ατέλειες και να μην γυαλίζει το πρόσωπο τους από τους προβολείς. 

Έπειτα πήγαμε στην αίθουσα σύνταξης όπου υπήρχαν πολλά
γραφεία με πολλούς υπολογιστές, στους οποίους εργάζονταν δημοσιογράφοι, ο κάθε ένας για το θέμα του. Δίπλα υπήρχε το δωμάτιο του σκηνοθέτη, που περιείχε μια τεράστια κονσόλα ρύθμισης ήχου και εικόνας. Ο κ. Χυντηράκης μας είπε πως από κει ελεγχόταν η τελική εικόνα που φτάνει στις τηλεοράσεις μας. 

Λίγο πιο πέρα ήταν η αίθουσα με τις εγκαταστάσεις του
ραδιοφώνου 9,84. Βρισκόταν εκεί ένας παρουσιαστής που μιλούσε και ο ηχολήπτης που έφτιαχνε τον ήχο. 

Φύγαμε από το κτήριο και πήγαμε σε διπλανό  όπου στεγαζόταν οι εγκαταστάσεις της εφημερίδας Νέα Κρήτη. Εκεί βρισκόταν οι μεγάλοι εκτυπωτές και τεράστια ρολά χαρτιού από τη Φιλανδία (το κάθε ένα περιείχε 11 χιλιόμετρα χαρτί!. Μάθαμε πώς φτιάχνεται μια εφημερίδα. Περνάει πρώτα το χαρτί μέσα από τη μηχανή εκτύπωσης και μέσα σε 4 δευτερόλεπτα έχει τυπωθεί μια εφημερίδα. Μαζεύουν στοιχεία μέχρι τις 12 το βράδυ και από 'κει και πέρα οι υπόλοιπές ειδήσεις θα μπουν στην επόμενη εφημερίδα.

Δείτε ακόμα μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας...









Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η ξενάγηση γιατί μάθαμε καινούργια και χρήσιμα πράγματα!! 


3 σχόλια:

  1. εμμμ εντάξει γράψατε πιο πολλές πληροφορίες αλλά και η Χριστίνα από το Στ ΄2 είχε γραψει πρωτα πριν από εσάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αλλά αυτό είναι πολύ πιο ωραίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικές φωτογραφίες και πολύ ωραίο κείμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή