About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Κοντορεβιθούλης και τα εφτά κατσικάκια

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μαίρη Ε.
(Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας όπου αλλάζουμε γνωστό μας παραμύθι)
Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα σπίτι, στην είσοδο ενός δάσους, ζούσε η Κοκκινοσκουφίτσα με τη μητέρα της. Μια μέρα η μαμά της τής έδωσε ένα καλάθι με σούπα για να το πάει στη γιαγιά της, που ήταν άρρωστη. Η Κοκκινοσκουφίτσα πήρε το καλάθι και ξεκίνησε για το σπίτι της γιαγιάς, που ήταν στην άλλη μεριά του δάσους. Μάζεψε μερικά λουλούδια και προχωρούσε τραγουδώντας και χορεύοντας στον δρόμο της. Καθώς προχωρούσε αντίκρισε μία πηγή που έτρεχε γάργαρο νερό. Σταμάτησε να πιει νερό και να μαζέψει βατόμουρα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά της ο Κοντορεβιθούλης λαχανιασμένος και τρομαγμένος. 

- Κοκκινοσκουφίτσα, στάσου! Που πας; Ξέρεις τι υπάρχει μέσα βαθιά στο δάσος;

- Ξέρω! Δέντρα, πουλιά, λουλούδια… ! 

- Κι ένας λύκος που με κυνήγησε και κατάφερα να του ξεφύγω. Σε συμβουλεύω να μην μπεις μέσα στο δάσος. Εγώ εξαιτίας του λύκου έχασα τον δρόμο μου για το σπίτι. 

- Πω, πω!!! Καημενούλη, τι έπαθες! Και τώρα πώς θα πάω κι εγώ το φαγητό στη γιαγιά μου;

- Θέλεις να προχωρήσουμε μαζί για να βρούμε έναν δρόμο μακριά από τον λύκο, για να μπορέσουμε να πάμε στη γιαγιά σου και στο σπίτι μου; Η Κοκκινοσκουφίτσα συμφώνησε και παρέα συνέχισαν το δρόμο τους. Καθώς προχωρούσαν συνάντησαν ένα σπίτι και σκέφτηκαν να μπουν για να ξεφύγουν από τον κίνδυνο. Χτύπησαν την πόρτα και τους άνοιξαν επτά κάτασπρα κατσικάκια. 

- Μπορούμε να περάσουμε μέσα; Είπαν με μία φωνή η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κοντορεβιθούλης.

- Ευχαρίστως! Αλλά γιατί είστε τόσο τρομαγμένοι; Ρώτησε ένα κατσικάκι. Οι δύο φίλοι εξήγησαν στα κατσικάκια την περιπέτεια που πέρασαν. 

- Ξέρω τι θα κάνουμε, φώναξε ένα κατσικάκι. Θα ξεγελάσουμε τον λύκο, στήνοντάς του μία παγίδα. Θα κρεμάσουμε ένα μεγάλο δίχτυ στο δέντρο που είναι έξω από το σπίτι. Εσύ, Κοντορεβιθούλη, να σκαρφαλώσεις στο δέντρο για να δέσεις το δίχτυ γερά.

- Κι εσύ Κοκκινοσκουφίτσα να αρχίσεις να τραγουδάς δυνατά για να σε ακούσει ο λύκος και να έρθει προς τα εδώ, πετάχτηκε ένα άλλο κατσικάκι. 

- Κι εμείς θα χορεύουμε γύρω από το δίχτυ για να ξεγελάσουμε τον λύκο, είπαν όλα μαζί τα κατσικάκια. 

- Ωραία, ας ξεκινήσουμε, είπε ο Κοντορεβιθούλης. Έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους και σε λίγη ώρα εμφανίστηκε ο λύκος. Μόλις πλησίασε κοντά στο δίχτυ τα κατσικάκια και η Κοκκινοσκουφίτσα απομακρύνθηκαν και ο Κοντορεβιθούλης τράβηξε δυνατά το σχοινί και ο λύκος βρέθηκε μέσα στο δίχτυ. Όλοι τους ήταν χαρούμενοι και χόρευαν και τραγουδούσαν. Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κοντορεβιθούλης, ευχαρίστησαν τα κατσικάκια και συνέχισαν το δρόμο τους. Έτσι, έφτασε ο Κοντορεβιθούλης σπίτι του και η Κοκκινοσκουφίτσα πήγε τη σούπα στη γιαγιά της.

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου