About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Συναρπαστικές φιλίες μεταξύ αταίριαστων ζώων, που συγκινούν!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Ο κόσμος των ζώων είναι σίγουρα πολύ συναρπαστικός. Και γίνεται πολύ περισσότερο ενδιαφέρον όταν προσθέσεις και αυτές τις ευαίσθητες πλευρές του. 
Η αγάπη έχει τον τρόπο της, ακόμα και όταν αυτός είναι μυστήριος, απροσδόκητος και φαινομενικά λάθος. Και μάλιστα ισχύει και στα ζώα! Τα αταίριαστα ζευγάρια που ακολουθούν το αποδεικνύουν… Αγαπήθηκαν, δέθηκαν και οι ιστορίες τους μοιάζουν σα βγαλμένες από παιδικό παραμύθι.

1. Η στοργική γάτα υιοθέτησε τα μωρά σκαντζοχοιράκια όταν εκείνα έμειναν ορφανά από μητέρα.


2. Πολλά μικρά ζώα έμειναν ορφανά μετά το τσουνάμι του 2004, μεταξύ αυτών και ένα μωρό ιπποποταμάκι, που το ονόμασαν Όουεν. Ο Όουεν ήρθε κοντά με μία χελώνα 130 ετών, την οποία οι διασώστες τοποθέτησαν κοντά του για να μη νιώθει μοναξιά. Ήταν αχώριστοι μέχρι το 2007 που άνθρωποι του πάρκου έβαλαν κοντά στον Όουεν ένα θηλυκό ταίρι και η χελώνα μεταφέρθηκε σε χώρο με άλλες χελώνες.



3. Το μικρό ελαφάκι βρέθηκε να περιδιαβαίνει μόνο του στον κήπο μίας κυρίας. Η κυρία το υιοθέτησε αμέσως και ευτυχώς για όλους, το αγάπησε και ο σκύλος της οικογένειας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα γονιού αμέσως.


4. Όταν η γατούλα Λάκι συστήθηκε με αυτό το μωρό κουνέλι, τα αποτέλεσματα της συνάντησης μπορούσαν να είναι καταστροφικά. Προς έκπληξη όλων, η Λάκι αγάπησε το κουνελάκι και το μεγάλωσε σαν παιδί της.


5. Αυτό το μωρό μακάκα βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του στη ζούγκλα. Αφού οι άνθρωποι που το βρήκαν δεν κατάφεραν να βρουν και τη μητέρα του, το μετέφεραν σε ένα κέντρο προστασίας ζώων, όπου το μαϊμουδάκι βρήκε παρηγοριά σε ένα περιστέρι. Οι δυο τους μεγάλωσαν μαζί, μέχρι που ήταν αρκετά μεγάλοι και δυνατοί για να επιστρέψουν στην άγρια φύση.


6. Σε κανονικές συνθήκες, η τίγρη θα είχε για γεύμα τον ουρακοτάγκο. Τους ένωσε όμως η κοινή μοίρα, αφού και οι δύο εγκαταλείφθηκαν μωρά από τις μητέρες τους. Η Νία και η Ντέμα παραμένουν ως σήμερα αχώριστες, φιλοξενούμενες σε ζωολογικό κήπο της Ινδονησίας.


7. Οι άνθρωποι που πρόσεχαν το ορφανό ελεφαντάκι Θέμα είχαν ανησύχησε γιατί είχε σταματήσει εντελώς να τρώει. Αποφάσισαν τότε να το φέρουν κοντά με ένα πρόβατο, τον Άλμπερτ. Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό! Το ελεφαντάκι άρχισε να τρώει ξανά, η υγεία του καλυτέρευσε και οι δυο τους έγιναν φίλοι κολλητοί.


8. Η Τζέσι είναι ένα 12χρονο τσοπανόσκυλο, που θεωρεί καθήκον της να μεγαλώνει τα προβατάκια του κοπαδιού που προσέχει, όταν αυτά μείνουν ορφανά. Τα ταΐζει με μπιμπερό 3 φορές τη μέρα και τα μικρά πρόβατα την ακολουθούν παντού από πίσω!


9. Μία γυναίκα στη Νέα Υόρκη υιοθέτησε ταυτόχρονα μία αδέσποτη γάτα και ένα ιγκουάνα. Οι δυο τους έγιναν από την αρχή αχώριστοι και πρώτη δουλειά της γάτας με το που δει το ιγκουάνα είναι να το κάνει μπάνιο με τη γλώσσα της! Κατά τα άλλα περνούν τις περισσότερες ώρες τους, κάτω από θερμαινόμενες λάμπες αφού αρέσει και στους δύο πολύ η ζέστη.


10. Η Μπαμ-μπαμ είναι μία αρκούδα 5 μηνών. Ο Βάλι εναι ένας χιμπατζής 16 μηνών και οι δυο τους είναι φιλαράκια στο ζωολογικό πάρκο της Νότιας Καρολίνας. Αγνοώντας τους ομοίους του είδους τους, έχουν επιλέξει ο ένας τον άλλο για κολλητή συντροφιά και οι άνρωποι του πάρκου απορούν πως θα συνεχίσουν τα παιχνίδια τους όταν η Μπαμ-μπαμ φτάσει τα 300 κιλά και τα 2 μέτρα ύψος, σε ένα χρόνο από τώρα…


11. Κάθε άλλο λιοντάρι θα έβλεπε τον σκύλο-λουκάνικο για κολατσιό… Όχι όμως ο 5χρονος Μποντίγκερ, ο οποίος γεννήθηκε με πρόβλημα στα κόκαλα και δεν μπορεί να τρέξει όπως τα άλλα λιοντάρια. Οι άνθρωποι του πάρκου εξωτικών ζώων στην Οκλαχόμα του προσέφεραν το σκύλο Μίλο για παρέα και ο «βασιλιάς των ζώων» ανέπτυξε μία σχέση ζωής μαζί του.


12. Μία γάτα και μία κουκουβάγια από την Ισπανία, έχουν σχέσεις στοργής, καιρό τώρα. Όλη μέρα παίζουν μαζί, με τη γάτα να είναι πολύ προσεκτική ώστε να μην τραυματίσει το φίλο της!


13. Η Κόκο δεν είναι όποιος και όποιος γορίλας. Γνωρίζει πάνω από 1.000 σήματα της νοηματικής γλώσσας και συνεννοείται εύκολα τόσο με ανθρώπους όσο και με άλλα ζώα. Αδυναμία της είναι τα γατάκια, τα οποία αναθρέφει ως πραγματική μητέρα τους. Όταν ένα γατάκι που φρόντιζε, το χτύπησε αυτοκίνητο και πέθανε, εξέφρασε τόσο έντονα τη θλίψη της, που ο κτηνίατρος συνέστησε να της βρουν ένα άλλο γατάκι να μεγαλώσει, όπως και έγινε.


14. Τα χάσκι και οι πολικές αρκούδες δεν φημίζονται για την αγάπη που τρέφουν μεταξύ τους. Έτσι όταν ο φωτογράφος Νόρμπερτ Ρόζινγκ είδε μία πολική αρκούδα να πλησιάζει το καταφύγιο που έμενε μαζί με τα σκυλιά, ανησύχησε ότι θα επακολουθούσε μάχη. Αντ’ αυτού, η αρκούδα έπαιξε μαζί τους και από εκείνη τη μέρα επέστρεφε καθημερινά στο καταφύγιο για να περάσει τρυφερές στιγμές με τους νέους φίλους της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου