About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πανέμορφο νησάκι στη μέση του Ατλαντικού!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ 2 Σοφία Λ. και Μιχαέλα Β.

Το νησάκι Vila Franca do Campo βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού, 1.369 χιλιόμετρα δυτικά της ηπειρωτικής Ευρώπης, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, 500 περίπου μέτρα από την ακτή της νήσου São Miguel, της μεγαλύτερης και πιο πυκνοκατοικημένης στο αρχιπέλαγος. Το νησάκι σχηματίστηκε από τον κρατήρα ενός παλιού υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην περιοχή, ενώ στο εσωτερικό του διαθέτει μια σχεδόν τέλεια κυκλική φυσική λίμνη. Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέτα της περιοχής και σημαντικό καταδυτικό προορισμό για τους λάτρεις του αθλήματος.
Τα τοιχώματα του κρατήρα έχουν πλούσια ενδημική βλάστηση, ενώ η φυσική λίμνη συνδέεται με τη θάλασσα με ένα στενό κανάλι, που επιτρέπει την κυκλοφορία του νερού μεταξύ των ωκεανών και της λιμνοθάλασσας προσφέροντας παράλληλα ένα υπέροχο ενδιαίτημα για ψάρια, καρκινοειδή, κοράλλια και θαλάσσια φυτά.
Επιπλέον πλούσια πανίδα και χλωρίδα με σπάνια είδη μπορεί κάποιος να συναντήσει εδώ όλες τις εποχές του χρόνου, που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες. Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τέλος, γίνονται πόλος έλξης των απανταχού φαν των καλοκαιρινών σπορ. Είναι τέλειο αυτό το νησάκι και οι φωτογραφίες του!



Πηγή :περίεργα.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου