About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η αλλαγή της ιστορίας "Το μηχάνημα"...

Από τους μαθητές του ΣΤ 2 Σοφία Λ. και Μύρωνα Γ.

Στο μάθημα της γλώσσας είχαμε να αλλάξουμε την ιστορία "Το μηχάνημα" από ένα κείμενο της γλώσσας που λέει για ένα μηχάνημα όπου «κλέβει» την δουλειά του κυλικειάρχη. Εμείς πιστεύουμε πως την γράψαμε υπέροχα και έτσι είπαμε να την γράψουμε στην εφημερίδα! Ελπίζουμε να την απολαύσετε!!!

Θα σας αρχίσουμε την αλλαγή της ιστορίας από εκεί που λέει… Τα συνθήματα «ανακατεύει την πορτοκαλάδα με τον καφέ» και «ρίχνει σκουριά στο κακάο» δεν έπιασαν καθόλου, κι ας ξενύχτησε ο Γιάννης για να σοφιστεί. Ο Γιάννης όμως σιγά, σιγά άρχισε να καταλαβαίνει πως πρέπει να υπάρχουν 2 «εργαζόμενοι» σε αυτόν τον χώρο. Το μηχάνημα από την άλλη άρχισε να σκέφτεται από το «μυαλό» του πως του έκλεψε όλη την δουλειά. Είχε καταλάβει πως ο Γιάννης παιδευόταν πολύ: ίδρωνε, έτρεχε, τους έλεγε καλημέρα και ξέρετε τώρα εσείς. Αλλά επίσης σκεφτόταν πως ίσως έπρεπε να ξεκουραστεί και ότι τον βοήθησε που ήρθε. Το Σάββατο το πρωί δούλευαν και οι δυο πολύ σκληρά αλλά πάνω από όλα ο Γιάννης. Το μεσημέρι ήρθε, όλοι οι εργαζόμενοι έφυγαν. Ο Γιάννης σκούπιζε τα πατώματα και το μηχάνημα απλώς τον κοιτούσε. Ο Γιάννης του λέει: «Μήπως είχε δίκιο ο διευθυντής και δεν πρέπει να βρίσκομαι πια εδώ;».
Έτσι, με το που άκουσε με τα πονηρά και μυτερά «αυτιά» του αυτά που είπε ο Γιάννης, κατάλαβε πως πρέπει να φύγει αμέσως, πριν παραιτηθεί ο Γιάννης. Ο Γιάννης έφυγε από την δουλειά και πήγε στην οικογένεια του, στο σπίτι του. Την Δευτέρα το πρωί ο διευθυντής πήγε να πάρει έναν καφέ και τι να δει; Το μηχάνημα έκανε γκρουχ, γκρουχ και έτσι το μηχάνημα πήγε… ξέρετε που. Είδατε πως το μηχάνημα σεβάστηκε τον φτωχούλη Γιάννη και τον άφησε όλη την δουλειά. Έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Ελπίζουμε να σας άρεσε!

Και μην αντιγράψετε, παιδιά της έκτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου