About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αλμυρίδα (Σίσες)

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Ελένη Γ. και Κάλλια Τ.
(Κάλλια) Η Αλμυρίδα είναι το χωριό του μπαμπά μου. Έτσι αποφασίσαμε να αναζητήσουμε μερικές πληροφορίες για να μάθετε κι εσείς για αυτό το υπέροχο χωριό και για τις όμορφες παραλίες του. Η Αλμυρίδα είναι ένα πολύ μικρό ψαροχώρι, που βρίσκεται 38km ανατολικά του Ρεθύμνου, κοντά στο χωριό Σίσες. Το χωριό δεν είναι ανεπτυγμένο τουριστικά, γεγονός που το κάνει δημοφιλές στους ντόπιους.
Στα δυτικά υπάρχει ένας μικρός μόλος, ο οποίος προστατεύει το λιμανάκι της Αλμυρίδας. Δίπλα υπάρχει μια μικροσκοπική παραλία με άμμο και βραχώδη βυθό περιτριγυρισμένη από πολλά δέντρα, όπου μπορείτε να βρείτε σκιά. Μην περιμένετε ιδιαίτερες υπηρεσίες, εκτός από λίγα δωμάτια και ελάχιστες ταβερνούλες.
Λίγα μέτρα ανατολικότερα του χωριού, δίπλα στη θάλασσα, θα δείτε τα ερείπια του παλιού τελωνείου χαρουπιού, που κάποτε λειτουργούσε στην περιοχή. Εκεί υπάρχει η κεντρική παραλία της Αλμυρίδας, η Αλυκή, με άμμο και ρηχά νερά. Η παραλία ενδείκνυται όταν δεν έχει αέρα, καθώς είναι επιρρεπής στο κύμα. Εδώ ρέει ένας μικρός ποταμός όλο το χρόνο, ενώ μπορείτε να δείτε και το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.
Στη κορφή Πύργος ανατολικότερα, οι Γερμανοί είχαν κτίσει ένα φυλάκιο. Εκεί μπορείτε να δείτε ακόμη το σκαλισμένο όνομα του Γερμανού στρατιώτη στο βράχο, που χαράχτηκε την πρωτοχρονιά του 1943.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου