About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

“Φήμες λένε” ότι το iPhone 6 θα φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

Από τις μαθήτριες του ΣΤ 2 Σοφία Λ. και Μιχαέλα Β.

Κατοχυρώσεις νέων πατεντών και παραγγελίες για εργοστασιακή παραγωγή, δείχνουν ότι πιθανότατα η Αpple ετοιμάζει μία συσκευή που θα φορτίζει με ηλιακή ενέργεια.
Το επόμενο iPhone σας θα επαναφορτίζει την μπαταρία του, απορροφώντας την το φως του ήλιου, εάν ισχύουν οι υποθέσεις ότι η εταιρεία “έχει βλέψεις” για ηλιακή φόρτιση και οθόνη φτιαγμένη με κρύσταλλο από ζαφείρι.
Η λειτουργία της ηλιακής φόρτισης αποτελεί μέρος μίας προσπάθειας παράτασης διάρκειας ζωής της μπαταρίας του iPhone. Οι αμερικανοί αναλυτές προβλέπουν ότι η Apple θα εφαρμόσει μια οθόνη από ζαφειρένιο γυαλί με ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα, τα οποία θα μπορούσαν να παραχθούν στην βασική μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Αριζόνα.

Η εταιρεία ακόμα δεν έχει αποκαλύψει τίποτα επισήμως, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μάλλον δεν πρόκειται απλά για εικασίες. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, η Apple δημοσίευσε μία λίστα θέσεων εργασίας για μηχανικούς με εμπειρία στην ηλιακή βιομηχανία, που χρειάζονται να δουλέψουν στην κατασκευή νέων κινητών συσκευών. Επίσης, τον Νοέμβριο η Apple γνωστοποίησε μια συνεργασία ύψους 578 εκατ. δολαρίων με εταιρεία που εξειδικεύεται στους ορυκτούς κρυστάλλους, ενισχύοντας έτσι τις εικασίες ότι η νέα οθόνη θα είναι “ζαφειρένια”. Επιπλέον, στο τέλος του Οκτωβρίου, το Γραφείο Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, δημοσίευσε μια πατέντα της Αpple για ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου στα λειτουργικά συστήματα iOS και Mac.
Το γυαλί από ζαφείρι θεωρείται περίπου τρεις φορές πιο ανθεκτικό από το Gorilla, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά smartphones που κυκλοφορούν σήμερα. Οθόνες που βασίζονται στο γυαλί από ζαφείρι είναι ακόμη πολύ ακριβά για να εφαρμοστούν στην αγορά και μέχρι τώρα η τεχνολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για αεροναυπηγικές, στρατιωτικές και ιατρικές συσκευές.
Μία οθόνη αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να σημαίνει πολλά για την Apple, καθώς οι ανταγωνιστές. όπως η Samsung και η LG, επενδύουν σημαντικά στην ανθεκτικότητα οθόνης smartphone, ενώ παράλληλα συνεχώς λανσάρουν νέα πρωτοποριακά σχέδια. Η Sapphire Glass οθόνη θα μπορούσε να είναι η προσέγγιση της Apple στην επίτευξη παρόμοιας λειτουργικότητας για το iPhone, όπως και ένα σημαντικό βήμα για την υπεροχή της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Είναι πολύ εντυπωσιακό και δεν έχουμε καταλάβει που ακόμα θα φτάσει η τεχνολογία στο μέλλον θα φτιαχτεί και iPhone7. 
Προλάβετε το στα μαγαζιά αλλά να ξέρετε πως θα σας περιμένει μεγάλη ουρά!! 
 
Πηγή : econews.gr

1 σχόλιο: