About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα δέκα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο

 απο τον μαθητή του Στ2 Πέτρο Π.

10 ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ: 

   Ένα τσίμπημα κροταλία μπορεί να είναι σπάνια θανατηφόρο για τους ανθρώπους όταν τους χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία Τα τσιμπήματα τους είναι από τα πιο συχνά μεταξύ όλων των φιδιών. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών βρίσκεται στο ανατολικό Μέξικο. Τα νεαρά φίδια είναι πιο θανατηφόρα από τα ενήλικα .



9 ΙΝΔΙΚΗ ΚΟΜΠΡΑ:

   Αυτό το φίδι τρώει τρωκτικά και βατράχους, εκτός από το δάγκωμα μπορεί να φτύσει δηλητήριο έως 3 μέτρα  μακριά. Εάν πάει στα μάτια του εχθρού προκαλεί  πόνο και βλάβη . Πρόκειται για επικίνδυνο φίδι της ανατολικής Ασίας.






8 BLACK MAMPA:

    Τα μπλοκ μαμπα είναι γρήγορα , νευρικά , θανάσιμα, θηριώδη και όταν απειλούνται γίνονται πολύ επικίνδυνα.. Το μαύρο μαμπα είναι το μεγαλύτερο και το πιο δηλητηριώδες  φίδι στην Λέγεται έτσι λόγο του μαύρου χρώματος του στόματος του. Είναι  ίσως είναι το ταχύτερο φίδι στο κόσμο αφού κινείται με 4,6 έως  5,2 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ένα δάγκωμα από μαύρο μαμπα είναι πάντα  θανατηφόρο.



7 ΦΙΔΙ ΤΙΓΡΗΣ: 

   Το φίδι αυτό μπορεί μέσα σε 30 λεπτά να σκοτώσει ότι έχει ζωή μέσα του. Το δηλητήριο του προκαλεί μούδιασμα και παράλυση, χτυπά μάλιστα με αλάνθαστο σημάδι . Έχει μήκος έως 3 μέτρα.





6 ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ ΚΡΕΙΤ: 

   Το Μαλαισιανό κρέιτ το βρίσκουμε στην Ινδονήσια . Οι πιθανότητες θανάτου  είναι υπέρ του καθώς το 50% το δαγκωμάτων τους είναι θάνατος  ακόμα και με την χορήγηση του αντίδοτου. Τα κρέιτ κυνηγούν άλλα φίδια και συχνά τρώνε και την δική τους οικογένεια για τροφή. Το δηλητήριο τους είναι 15 φορές δυνατότερο από της



5 ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΦΕ ΦΙΔΙ: 

   Αυτό το φίδι θεωρείται το 2ο πιο δηλητηριώδες φίδι στο έδαφος. Τα φίδια αυτά έχουν μήκος 2 μέτρα και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ειδικά τις ζεστές μέρες. Βρίσκονται κυρίως στην ανατολική Αυστραλία σε βοσκοτόπια και λιβάδια.



4 ΑΘΡΟΙΣΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ: 

   Είναι ένα είδος φιδιού που προέρχεται από την Αυστραλία. Είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο. Έχει ένα τριγωνικό κεφάλι και πολύ χοντρό δέρμα κόκκινο , καφέ , μαύρο και γκρι. Το μήκος του είναι 1 μέτρο. Το δηλητήριο του αθροιστή έχει νευροτοξινι που μπορεί να προκαλέσει παράλυση.




3 ΚΟΜΠΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ:

    Αυτή η κόμπρα ζει κοντά στους ανθρώπους και το δηλητήριο μπορεί να τυφλώσει εκτός αν ξεπλυθεί αμέσως . Έχει το πιο θανατηφόρο δηλητήριο του είδους. Έχει την ικανότητα να το φτύνει έως και 4 μέτρα μακριά  και προκαλεί παράλυση του αναπνευστικού και θάνατο μέσα σε 30 λεπτά.





2 ΤΑΙΠΑΝ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΟΡΑΣ: 

   Το Ταίπαν είναι φίδι από την Αυστραλία . Είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι στην στεριά. Τρέφεται με ποντίκια και αναζητά τροφή το ξημέρωμα όταν υπάρχει  δροσιά .Το δηλητήριο δρα τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουν τα θύματα  να δείξουν αντίσταση.

 





1 HYDROPHIS BELCHERI: 

   Ο hydrophis belcheri είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι στο κόσμο.Σύμφωνα με τους επιστήμονες το δηλητήριο του είναι 100 φορές πιο δυνατό από οποιοδήποτε φίδι του κόσμου. Ακριβώς για να σας δώσω μια ιδέα πόσο τοξικό είναι ,μία σταγόνα μιας κόμπρας μπορεί να σκοτώσει 150 ανθρώπους ενώ μερικά χιλιοστόγραμμα το δηλητηρίου του delcheri αρκούν για να σκοτώσουν πάνω από 1000 ανθρώπους. Το καλό είναι πως αυτό το φίδι είναι πολύ δειλό για να σας δαγκώσει.


1 σχόλιο: