About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αξιοθέατα από όλο τον κόσμο

 απο τον μαθητή του Στ2 Κωνσταντίνο Αρχ.

 Πύργος του Άιφελ

    Ο  Πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε στη Γαλλία στις 28 Ιανουαρίου το 1887. Έχει βάρος 10.000 τόνων και είναι επίσης πολύ σταθερός. Για να φτάσεις έως στο πρώτο επίπεδο από τα τρία που μπορείς να επισκεφτείς χρειάζονται 302 βήματα και αυτός ο πύργος έχει χρησιμεύσει σε πολλές σκηνές ταινιών. Τον κατασκεύασε ο Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 324 μέτρων.


Οι Πύργοι της Πετρόνας
Οι πύργοι της Πετρόνας κατασκευάστηκαν στη Μαλαισία το 1999 και θεωρούνται οι ψηλότεροι πύργοι στο κόσμο .Ο αρχιτέκτονας των πύργων ήταν ο Σεζάρ Πέλλι και για την κατασκευή χρειάστηκαν 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ και το ύψος τους είναι 451,9 μέτρα . Οι Πύργοι της Πετρόνας έχουν 88 ορόφους και ενώνονται από μία διώροφη γέφυρα που έχει μήκος 58 μέτρα και ζυγίζει 750 τόνους και λειτουργεί ως δρόμος διαφυγής εάν ένας από τους δύο πύργους βρεθεί σε κίνδυνο . Επίσης στα υπόγεια τους υπάρχουν εμπορικά κέντρα.


Big Ben (Το ρολόι του Λονδίνου)

    Το Big Ben κατασκευάστηκε στο Λονδίνο στις 31 του Μάι το 1859 από τον Αγουστίνο Πούτιν . Ο Πύργος έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα όχι μόνο του Λονδίνου και της Αγγλίας αλλά και έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο. Έχει ύψος 96,3 μέτρα και 16 ορόφους.Επίσης έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του β παγκοσμίου πολέμου και χτύπησε για τελευταία φορά τη Δευτέρα 21 Αυγούστου του 2017.

3 σχόλια:

  1. Καλο αλλα θα προτιμουσα καποια αλλα αξιοθεατα που να μην ειναι συνηθισμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή