About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα 5 μεγαλύτερα αεροπλάνα στον κόσμο

απο τους μαθητές του Στ2 Πέτρο Π. και Κωνσταντίνο Χ.  


    Το πέμπτο μεγαλύτερο αεροπλάνο είναι το Boeing 747.Είναι το μόνο ημιδιόροφο αερόπλανο στον κόσμο.Έχει τέσσερις μεγάλους κηνιτήρες. Είναι τόσο μεγάλο που σχεδιάστηκε να απογειώνεται και να πρωσγειώνεται σε αεροδιαδρόμους για αεροπλάνα με το μισό μέγεθος!




   
Το τέταρτο μεγαλύτερο αεροπλάνο είναι το airbus a380.Είναι το μόνο διόροφο αεροπλάνο στον κόσμο.Έχει και αυτό τέσσερις κινητήρες και είναι το πιο σύνχρονο αεροπλάνο στον κόσμο.

 

 


    Το τρίτο μεγαλύτερο αεροπλάνο είναι το C-5 Galaxy. Είναι ένα πολεμικό αεροπλάνο μεταφοράς φορτίων. Έεχει 6 κινητήρες και μπορεί να ανοίξει και από μπροστά και από πίσω για να φορτοθεί το φορτίο.

 



    Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο είναι το antonov 225.Έχει και αυτό έξι κινητήρες και μεταφέρει βαρύ φορτίο. Όμως παρότι το τεράστιο βάρος του μπορεί να πετάει αρκετά γρήγορα χάρη στα τεράστια φτερά του.

 



  

      Και τέλος το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο είναι το Stratolaunch. Είναι ένα τεράστιο διπλό αεροπλάνο που χρησιμοποιείται για να απογειώνει αεροπλάνα πολύ μεγάλης ταχύτητας –τόσο μεγάλης που δεν μπορούν να απογειωθούν από αεροδιάδρομο. Επίσης εχει το μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών στον κόσμο.

1 σχόλιο: