About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Εκλογές στο Στ2

 απο τον μαθητή του Στ2 Θεόφιλο Μ.

   
    Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη Πενταμελούς Συμβουλίου του τμήματος ΣΤ2 του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για το έτος 2021. Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του ΣΤ2 ετοιμάστηκαν για εκλογές με αρκετό ενθουσιασμό. Δόθηκε αρκετός χρόνος στους υποψηφίους για να ετοιμάσουν τις αφίσες και τους “λόγους” τους και οι ενδιαφερόμενοι στρωθήκαν στη δουλειά.
  
   Οι υποψήφιοι ήταν λιγότεροι, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Πέρσι την πρώτη φορά που έγιναν οι εκλογές, οι υποψήφιοι ήταν 17 ενώ φέτος μόνο 8. Ίσως έπαιξαν ρόλο οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού. Στο προηγούμενο Συμβούλιο του 2020 είχαν εκλεγεί ο Θεόφιλος Μ. στη θέση του Προέδρου, η Παναγιώτα Α. Γραμματέας, η Αγγέλικα Α. Ταμίας και Μέλη ήταν ο Γιώργος Μ. και η Σοφία Σ. Οι φετινοί υποψήφιοι για τις εκλογές ήταν : ο Ανδρέας Γ., ο Μιχάλης Α., η Νανά Κ., ο Κωνσταντίνος Α. , ο Κωνσταντίνος Χ., ο Γιώργος Μ., ο Νηρέας Μ. και ο Νικόλας Δ. Πέρα από τον αριθμό των υποψηφίων ενημερωθήκαμε ότι αλλάζουν και οι θέσεις του Πενταμελούς. Θα εκλέγαμε δηλαδή Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα, Ταμία και ένα μέλος.
 
    Μια μέρα πριν τις εκλογές, μοιράστηκαν οι αφίσες των υποψηφίων και οι ενδιαφερόμενοι “έβγαλαν” τους λόγους τους. Ο δάσκαλός μας, Απόστολος Α. ανακοίνωνε έναν έναν τους υποψηφίους, οι οποίοι σηκώνονταν από το θρανίο τους και στέκονταν μπροστά στον πίνακα όπου όλα τα παιδιά μπορούσαν να δουν. Μόλις τελείωναν, οι υπόλοιποι μαθητές χειροκροτούσαμε και στη συνέχεια δυο παιδιά της επιλογής κάθε υποψηφίου, μπορούσαν να σχολιάσουν ή να ρωτήσουν λεπτομέρειες και μετά χειροκροτούσαμε ξανά. Ο καθένας είχε διαφορετικές ιδέες και απόψεις και όλοι φαίνονταν άξιοι για τις παραπάνω θέσεις.
  
  Την ημέρα των εκλογών, ο δάσκαλος μας μοίρασε από ένα χαρτάκι στο κάθε παιδί για να γράψει μέχρι τρεις υποψήφιους που ήθελε να εκλεγούν. Όταν όλα τα παιδιά έριξαν την μυστική τους ψήφο στην κάλπη (η οποία ήταν ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών με σκισμένο καπάκι), ο δάσκαλος ανακοίνωσε την εφορευτική επιτροπή δηλαδή δύο παιδιά για να μετρούν τις ψήφους και να τις καταγράφουν στον πίνακα δίπλα σε κάθε όνομα. Μετά από λίγα λεπτά στον πίνακα φαίνονταν όλα τα αποτελέσματα. Αναλυτικά, πρώτοι σε ψήφους αναδείχτηκαν ο Γιώργος Μ. και η Νανά Κ., με 12 ψήφους ο καθένας. Μετά ακολούθησαν ο Ανδρέας Γ. με 11, ο Κωνσταντίνος Α. με 8, ο Μιχάλης Α. με 7, ο Νηρέας Μ. και ο Κωνσταντίνος Χ. με 4 και τελευταίος ο Νικόλας Δ. με 3 ψήφους.

   Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και επειδή διαπιστώθηκε ισοβαθμία και δεν μπορούσε να εκλεγεί απευθείας Πρόεδρος, ψηφίσαμε όλοι ξανά ανάμεσα στους δυο πρώτους. Τότε έλαβαν ο Γιώργος Μ. 10 και η Νανά Κ. 9 ψήφους και δύο λευκά. Όμως στην σύσκεψη του νέου πενταμελούς ο Γιώργος Μ. δεν δέχτηκε τη θέση του Προέδρου, οπότε Πρόεδρος ανακηρύχθηκε η Νανά Κ. και Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μ. Στη συνέχεια συμφώνησαν μεταξύ τους και τις υπόλοιπες θέσεις. Γραμματέας αναδείχτηκε ο Μιχάλης Α., Ταμίας ο Ανδρέας Γ. και την θέση του μέλους πήρε ο Κωνσταντίνος Α.
   Συγχαρητήρια στην καινούρια Πρόεδρο και στα μέλη του Συμβουλίου. Καλή θητεία και δύναμη για την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων για μια τάξη πιο ωραία, για βόλτες με ποδήλατα, αφού ο κορόνα παραμονεύει και δεν μας αφήνει να πάμε σε πρωτότυπες εκδρομές όπως τα προηγούμενα χρόνια.




Ο απερχόμενος Πρόεδρος

Θεόφιλος Μ.

3 σχόλια: