About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η πρώτη Porsche που σχεδιάστηκε ποτέ!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Θέλετε να μάθετε για το πιο ιστορικό όχημα της εταιρείας Φέρντιναντ Porsche; Τότε διαβάστε παρακάτω για την πρώτη Porsche που σχεδιάστηκε ποτέ!
Η πρώτη Porsche που σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της εταιρείας Φέρντιναντ Porsche ήταν… παρκαρισμένο σε γκαράζ στην Αυστρία από το 1902. Πρόκειται για το ηλεκτρικό μοντέλο του 1898 Egger-Lohner, γνωστό ως P1, το οποίο σχεδιάσει πολύ πριν ιδρύσει την εταιρεία του το 1948, όταν ήταν ακόμα ένας νεαρός με γνώσεις μηχανολογίας, αλλά δίχως τη σχετική εκπαίδευση. Δεν διαθέτει την αίγλη, τη λάμψη και βέβαια την ταχύτητα των μοντέλων που έχουν γίνει σήμα-κατατεθέν της Porsche , είναι όμως το πιο ιστορικό όχημα της εταιρείας καθώς το οδηγούσε ο ίδιος ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας το 1899, όταν κέρδισε αγώνα αυτοκινήτων στο Βερολίνο.

Η πρώτη Porsche κυκλοφόρησε στους δρόμους της Βιέννης στις 26 Ιουνίου του 1898 και το… ιερό δισκοπότηρο κάθε συλλέκτη αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την εταιρεία. Μάλιστα, το όχημα είχε κάποιες ελλείψεις στο αμάξωμα αλλά το προσωπικό του μουσείου της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο οποίο φιλοξενείται, κατάφερε να το αποκαταστήσει χρησιμοποιώντας πλέξιγκλας.

1 σχόλιο: