About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Έλληνας που έφτιαξε λίστα τραγουδιών ειδικά για γυμναστική!

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Κώστα Σ.
Απίστευτο, Έλληνας επιστήμονας έφτιαξε μια λίστα με όλα τα κατάλληλα τραγούδια για γυμναστική. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερα:
Η σωστή σωματική άσκηση στο γυμναστήριο ή όπου αλλού θα πρέπει να συνοδεύεται και από την κατάλληλη μουσική, γι' αυτό ένας επιστήμονας της διασποράς δημιούργησε την «ιδανική» λίστα τραγουδιών, με τη βοήθεια της online μουσικής υπηρεσίας Spotify. Ο δρ Κώστας Καραγιώργης, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ανέλυσε πάνω από 6,7 εκατ. τραγούδια από την τεράστια βάση ψηφιακών τραγουδιών του Spotify, ώσπου να καταλήξει σε εκείνα που θεωρεί ότι πληρούν τις επιστημονικές προδιαγραφές ως μουσικό «χαλί» την ώρα της γυμναστικής, είτε από τα ηχεία του γυμναστηρίου, είτε από τα ακουστικά του ασκούμενου. 
Η λίστα των τραγουδιών έχει επιλεχθεί έτσι ώστε να συνοδεύει τις διαδοχικές φάσεις της άσκησης (νοητική-ψυχική προετοιμασία, διατάσεις, αεροβική, άσκηση καρδιάς, μυϊκή ενδυνάμωση), σε διαφορετικά επίπεδα έντασης (χαμηλής-μέτριας-υψηλής-πολύ υψηλής). Όπως δήλωσε ο Καραγιώργης, που θεωρείται αυθεντία διεθνώς σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας, ο συγχρονισμός των κινήσεων με το ρυθμό της μουσικής λειτουργεί ευεργετικά με τρόπο ευχάριστο και σχεδόν ανεπαίσθητο. Όπως είπε, «ακόμα κι όταν το σώμα σου φωνάζει "σταμάτα", η μουσική έχει τη δύναμη να ανεβάσει τη διάθεσή σου και να σε κάνει να συνεχίσεις. Γι' αυτό η επιλογή της μουσικής παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο κάποιος θα ακολουθήσει πιστά ένα πρόγραμμα εξάσκησης». Η έρευνα της ομάδας του Καραγιώργη έδειξε ότι άνδρες και γυναίκες εμφανίζουν διαφορές, όσον αφορά την μουσική που τους «τραβά» πέρα από το κατώφλι του πόνου και τους «ανεβάζει» για να μην τα παρατήσουν.Από την άλλη, οι γυναίκες έχουν την τάση να γυμνάζονται πρωινές ώρες υπό τους ήχους ρυθμικής ποπ, ενώ οι άνδρες είναι πιο απογευματινοί τύποι και προτιμούν πιο κλασικά ροκ κομμάτια ή πιο επιθετικά χιπ-χοπ. 

Ο καλύτερος τρόπος για να γυμνάζεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου