About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

''Τρελές - τρελές'' ιστορίες...

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Δανάη Μ., Εμμανουέλα Σ., Εμμανουήλ Α., Μαίρη Ε., Μαρία Α. και Σοφία Κ.
Στο μάθημα της Γλώσσας στην 7η ενότητα ''Η ζωή έξω από την πόλη'' μια εργασία μας ζητούσε, χρησιμοποιώντας τύπους από κάποια επίθετα να φτιάξουμε μια ''τρελή'' ιστορία. Τα επίθετα ήταν: διαφανής, συνεχής, επιεικής, διεθνής, αειθαλής, διαρκής και πολυτελής.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τις πιο τρελούτσικες ιστορίες μας....



Κάποτε το διαφανές μπουκάλι είχε έναν διαρκή καβγά με το αειθαλές δέντρο στον χώρο υποδοχής του πολυτελούς ξενοδοχείου, γιατί δεν το άφηνε να δει στην τηλεόραση τον διεθνή αγώνα μπάσκετ. Έτσι το διαφανές μπουκάλι νευρίασε πολύ και άρχισε να τσακώνεται με το αειθαλές δέντρο στον χώρο υποδοχής του πολυτελούς ξενοδοχείου. Οι υπάλληλοι του πολυτελούς ξενοδοχείου τους παρακάλεσαν να σταματήσουν τους συνεχείς καβγάδες γιατί ενοχλούσαν τους πελάτες του ξενοδοχείου που δεν ήταν επιεικείς. Έτσι αποφάσισαν να μην μαλώνουν και ότι θα δουν μαζί τον διεθνή αγώνα μπάσκετ! Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!
Δανάη Μ.


Το διαφανές βουνό είχε συνεχή κατολίσθηση επειδή έγινε ένας πολύ δυνατός σεισμός και εκείνο δεν είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Όταν πήγαινε στο διεθνές, πολυτελές σκυλόσπιτο του νύσταζε τόσο πολύ που κουτούλησε σε ένα αειθαλές δέντρο και ο πόνος του ήταν διαρκής!!!
Εμμανουέλα Σ.



Η μικρή λάμπα καθόταν ήρεμη στο καναπέ της και έβλεπε τηλεόραση. Στη συνέχεια το διαφανές ποτήρι μπήκε μπροστά από την τηλεόραση και δεν άφηνε την λάμπα να δει τον διεθνή αγώνα τένις. Μετά από λίγο άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο. Ήταν το αειθαλές δέντρο που έχασε την ισορροπία του και προσγειώθηκε πάνω στο πολυτελές σπίτι. Δυστυχώς η μπανιέρα ξύπνησε και άρχισε ένας διαρκής καβγάς μεταξύ του δέντρου, της λάμπας, του ποτηριού και της μπανιέρας. Αργότερα ξύπνησε και η οδοντόβουρτσα και άρχισε τις νευρικές παρατηρήσεις της. Τέλος όλοι μείνανε τέζα και πέσανε για ύπνο
Εμμανουήλ Α.



Το διάφανο τραπέζι και ο πολυτελής καναπές ζούσαν αρμονικά και για πολλά χρόνια στο ίδιο σπίτι. Το συνεχές παράπονό τους ήταν ότι οι άνθρωποι του σπιτιού είχαν μια διαρκή παραξενιά. Καθόταν πάνω στο τραπέζι και έβαζαν τα πιάτα τους στον καναπέ. Το αειθαλές δέντρο που ζούσε σε μία γωνιά του σπιτιού τα έβλεπε όλα αυτά και τους συμβούλεψε να είναι επιεικείς με τα αφεντικά τους. Όμως, «το ποτήρι ξεχείλισε» κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς αγώνα μπάσκετ. Η οικογένεια από τη χαρά της έσπασε το διάφανο τραπέζι. Τότε, ο πολυτελής καναπές έμεινε μόνος και λυπημένος και ανυπομονούσε να γνωρίσει τον καινούργιο του φίλο.
Μαίρη Ε.



Το διαφανές τραπεζάκι είχε διαρκή συζήτηση με μια πολυτελή και επιεική πολυθρόνα. Στη συζήτηση μπήκε και η διεθνής λάμπα που όλοι την ήθελαν. Μετά στο σπίτι έφεραν και ένα αειθαλές δέντρο. Ήταν καταπράσινο με ροζ μπουμπούκια. Έτσι γνώρισε και αυτό το τραπεζάκι, την πολυθρόνα και τη λάμπα. Κάνανε πολλά όλοι μαζί. Παίζανε, γελούσανε και πάνω από όλα ήταν καλοί φίλοι. Συνέχεια κορόιδευαν τον καναπέ γιατί αυτός δεν είχε φίλους. Αλλά μετά κατάλαβαν το λάθος τους και έτσι έπαιζαν όλοι μαζί χαρούμενοι !!!
Μαρία Α.



ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ 

Στο πολυτελές σπιτικό 
συναγωνίζεται το φωτιστικό
και το άγαλμα με τον αρχαίο θεό
ποιο θα κοιμηθεί στο κρεβάτι
του Ναπολέων Βοναπάρτη
και απ' έξω τα δέντρα τα Αειθαλή 
έχουν διαρκή κόλλημα 
με τη διεθνή Eurovision τη φετινή 
αλλά δεν είναι επιεική
επειδή είχαν πει 
πως θα πάνε στο Αειθαλάκι 
ένα ροζ λουλουδάκι!!!
Σοφία Κ.



2 σχόλια: