About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στo σχολείo μας

 από τη μαθήτρια του Στ2 Μιχαέλα Αντωνία Π.

   Τα σχολεία πλέον άνοιξαν, όμως με μέτρα προφύλαξης, κατά του  Covid-19!!! Για κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητικά ή να μην μπορούν να τα εφαρμόσουν, όμως πρέπει να τα τηρούμε με πολύ προσοχή…..

   Τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε είναι τα εξής :


   Σε κάθε μάθημα είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα καθώς και σε κάθε διάλειμμα. Αρκετά παιδιά παραπονιούνται, ότι τους ενοχλεί, δεν μπορούν να αναπνεύσουν…. .Όλα αυτά όμως είναι στην αρχή, όλοι το νιώθαμε έτσι  συμπεριλαμβανόμενου και έμενα!!! Πρέπει να το συνηθίσουμε, διότι είναι ένα πολύ βασικό και υποχρεωτικό  μέτρο, το οποίο θα μας εξασφαλίσει να μην κολλήσουμε, ούτε εμείς ούτε κι άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα!!!


   
Ένα δεύτερο σημαντικό μέτρο, είναι να μην ανταλλάζουμε αντικείμενα ή φαγητά με τους συμμαθητές μας. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί έχει ξεχάσει  το μολύβι του, την ξύστρα του απαγορεύεται να του δώσουμε .Άλλο πρόβλημα είναι, ότι άμα κάποιος μαθητής έχει ξεχάσει το φαγητό του, είμαστε υποχρεωμένοι να μην του δώσουμε, όμως παλιά μπορούσαμε να του δώσουμε ένα μπισκότο για παράδειγμα . Επίσης

τα κιλικία είναι κλειστά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγοράσει κάτι για να φάει… Αυτό το μέτρο με ενοχλεί όπως και αρκετούς φίλους και συμμαθητές μου!

   Τα χωριστά διαλείμματα είναι ένα ακόμα μέτρο προστασίας. Αυτό το μέτρο έχει σκοπό αν νοσήσει κάποιο άτομο, δάσκαλος είτε παιδί να μην εξαπλωθεί και σε άλλη τάξη του σχολείου . Φέτος στο σχολείο μου και πιο συγκεκριμένα σε μια τάξη η όποια βρισκόταν αρκετά κοντά στη δική μας, νόσησαν δύο αδέρφια! Εκείνη την ημέρα, οι μαθητές έφυγαν από το σχολείο, έμειναν 14 μέρες καραντίνα και στην συνέχεια απολύμαναν την τάξη τους. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, επειδή οι μαθητές, ο δάσκαλος του τμήματος και το σχολείο εφάρμοσαν τα μέτρα με προσοχή και όπως ορίζει ο νόμος που έχει παρθεί!!!!

    Στη συνέχεια ακολουθούν οι αποστάσεις δύο μέτρων, σε πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων δύσκολα τηρείται το συγκεκριμένο μέτρο Πολλά άτομα, όπως κι εγώ, έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετοί μαθητές δεν το τηρούν, όπως και άλλα μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να μπορούν πιο εύκολα να νοσήσουν και οι ίδιοι καθώς και άλλα πρόσωπα! Δεν επιτρέπεται την ώρα που τρως να μιλάς με τον φίλο σου και απαγορεύεται  να είμαστε κοντά, πρέπει αναγκαστικά να κρατάμε απόσταση δύο μέτρων.

    Κάθε τάξη,  όλων των ηλικιών από την πρώτη έως την έκτη δημοτικού, σχολάνε από διαφορετική πύλη  καθώς και διαφορετικές ώρες, για να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Αν σχολούσαμε από την ίδια πύλη, οι περισσότεροι μαθητές όπως παλιά, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα, διότι είμαστε 500-550 μαθητές και θα κολλούσαμε  πιο εύκολα τον ιό, τον Covid19!!! Τα  παιδιά τα οποία έχουν μικρότερα αδέρφια, δηλαδή  οι περισσότεροι  συμμαθητές μου, με εξαίρεση εμένα, τους είναι αρκετά δύσκολο όλο αυτό, διότι πρέπει να πάρουν τα αδέρφια τους τα οποία σχολάνε νωρίτερα, να ξέρουν που περιμένουν….

   Όλα τα μέτρα που ανέφερα, μπορούν να μας σώσουν από την διασπορά του κορωνοϊου. Υπάρχει περίπτωση να μην αρέσουν σε αρκετά παιδιά, αλλά μόνο αν τα τηρούμε,  θα μείνουμε ασφαλείς καθώς και υγιείς!!!!

 

 

1 σχόλιο: