απο τους μαθητές του Στ2 Κωνσταντίνο Χ. και Μιχαέλα Π.
Ο Γαλαξίας μας, ένας σπειροειδής γαλαξίας, ονομάζεται αλλιώς και Γαλακτική Οδός. Έχει διάμετρο 100.000 έτη φωτός και αποτελείται από περίπου 500 δισεκατομμύρια αστέρες. Αν ο κάθε αστέρας ήταν ένας κόκκος άμμου, τότε όλοι μαζί θα σχημάτιζαν έναν λόφο ο οποίος θα είχε το μέγεθος ενός αυτοκινήτου. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως στο κέντρο του υπάρχει μία υπέρμαζη μαύρη τρύπα.Ο βασικός δίσκος του Γαλαξία μας έχει διάμετρο από 80.000 έως 100.000 έτη φωτός, περίμετρο 300.000 έτη φωτός και πάχος γύρω στα 1.000 έτη φωτός. Αν ο Γαλαξίας μας είχε διάμετρο 130 χλμ. Τότε το ηλιακό μας σύστημα θα είχε διάμετρο μόλις 2 χιλιοστά.
Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Γαλαξία μας. Μία περιφορά του ήλιου γύρω από το κέντρο του Γαλαξία, διαρκεί περίπου 225 εκατομμύρια χρόνια. Από τότε που δημιουργήθηκε ο ήλιος έχει κάνει αυτή τη διαδρομή 20 φορές.
Ο Γαλαξίας μας αποτελεί μέρος της
Τοπικής Ομάδας γαλαξιών. Επίσης, από τα 35 μέλη της Τοπικής Ομάδας, έρχεται δεύτερος σε αριθμό αστέρων και μάζας μετά από τον γαλαξία της Ανδρομέδας που με ανακάλυψη του 2006, αποτελείται από 1 τρισεκατομμύριο αστέρες.Μπορεί το ηλιακό μας σύστημα να μας φαίνεται μεγάλο αλλά σε σχέση με τον Γαλαξία μας δεν είναι τίποτα παρά μόνο μία μικρή κουκίδα. Αλλά και ο Γαλαξίας μας μπροστά σε άλλους γαλαξίες είναι και αυτός ένα τίποτα.
Τέλειο,μπράβο σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα άρθρα σας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, πραγματικά υπέροχα!!!ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ. Συγχαρητήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβω
ΑπάντησηΔιαγραφή