About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το σύμπαν και το περιεχόμενό του - Το ηλιακό σύστημα

από τους μαθητές του ΣΤ2’ Μιχαέλα Αντωνία Π. και τον Κωνσταντίνο Χ.

Ήλιος.      Ο ήλιος είναι το θερμότερο αστέρι του ηλιακού μας συστήματος και εκπέμπει δικό του φως και θερμότητα. Η διάμετρος του ήλιου είναι εκατό φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. 

Ερμής.       Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο. Επίσης είναι ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος, καθώς δεν υπάρχει νερό. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχει ζωή.

Αφροδίτη.      Η Αφροδίτη έχει περίπου την ίδια διάμετρο και μάζα με τη γη. Η Αφροδίτη έχει μια πυκνή, δηλητηριώδη ατμόσφαιρα και η θερμοκρασία της μπορεί να αγγίξει τους 464oC.Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία λιώνει ακόμα και ο μόλυβδος.

Γη.   Η γη είναι ο πλανήτης όπου κατοικούμε. Είναι ο μόνος πλανήτης που έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα στον οποίο φιλοξενείται ζωή. Επίσης η γη είναι η μεγαλύτερη από τους βραχώδεις πλανήτες.

Άρης.    Ο Άρης, γνωστός και ως ο κόκκινος πλανήτης, είναι ένας από τους πλανήτες που έχει ανακαλυφθεί πρόσφατα νερό. Το κόκκινο χρώμα του προέρχεται από τα οξειδωμένα, πλούσια σε σίδηρο πετρώματά του.

Δίας.   Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος , με διάμετρο 139.833χλμ. Αποτελείται κυρίως από νέφη στροβιλιζόμενων αερίων. Η μεγάλη κηλίδα στην επιφάνεια του είναι μια καταιγίδα που κυμαίνεται εκεί 300 χρόνια.

Κρόνος.   Ο Κρόνος είναι γνωστός για τους δακτυλίους του, ωστόσο παρότι το μέγεθός του είναι και αυτός ένας νεφώδης πλανήτης. Οι δακτύλιοί του αποτελούνται από σκόνη και πέτρες.

Ουρανός    Ο ουρανός αποτελείται κυρίως από αέρια αλλά είναι πιθανό να έχει έναν παγωμένο πυρήνα. Ο ουρανός είναι ο μόνος πλανήτης του ηλιακού συστήματος που αντί να γυρίζει σαν σβούρα γυρίζει σαν βαρέλι.

Ποσειδώνας.   Ο Ποσειδώνας είναι ο πιο μακρινός πλανήτης από τον ήλιο στο ηλιακό σύστημα. Αποτελείται από ψυχρά αέρια πού πιθανώς του δίνουν και το έντονο μπλε χρώμα του.

    Μπορεί η γη να μας φιλοξενεί αλλά έξω από αυτή υπάρχουν άλλοι αχανές πλανήτες όμως μπορεί κάποτε να υπάρξει ζωή σε κάποιους από αυτούς.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Τα άρθρα που έχετε κάνει είναι θαυμάσια. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!Συγχαρητήρια πολύ καλή δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή