About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κολάζ, το χόμπι της φίλης μου της Δανάης!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Εμμανούελα Σ.
Το χόμπι της φίλης μου, της Δανάης, είναι να φτιάχνει πίνακες με την τεχνική του κολάζ. Της αρέσει πάρα πολύ. Έτσι αποφάσισα να ψάξω μερικές πληροφορίες γι' αυτό το είδος τέχνης. Διαβάστε παρακάτω τι βρήκα αλλά και δείτε μερικά από τα έργα της φίλης μου:
Το κολάζ είναι ένα μέσο που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα την σύγχρονη τέχνη. Από την εμφάνισή του στο πεδίο των Καλών Τεχνών με τα πειράματα των Κυβιστών επηρέασε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο μέσο την εικαστική δημιουργία και διαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε πλέον την εικόνα αλλά και τον κόσμο γύρω μας.

Η λέξη κολάζ προέρχεται από την γαλλική λέξη coller που σημαίνει "κολλάω". Δηλαδή η εικόνα δημιουργείται από κομμάτια υφάσματος ή χαρτιού αλλά και από άλλα υλικά κολλημένα μεταξύ τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία. Ο Πικάσο και ο Μπρακ ήταν αυτοί που πρώτοι παρουσίασαν την τεχνική αυτή, στις αρχές της δεκαετίας του 1900, θέλοντας να δώσουν ζωντάνια στα έργα τους, χρησιμοποιώντας κομμάτια από εφημερίδες αλλά και πολλά άχρηστα αντικείμενα.


Η φίλη μου δεν χρησιμοποιεί χαρτί,, εφημερίδα ούτε κομμάτια από υφάσματα αλλά χαρτόνι. Δείτε παρακάτω μερικά από τα έργα της:












πηγές:el.wikipedia 
και athensvoice





3 σχόλια:

  1. Μπράβο, Εμμανουέλα! Πολύ ωραία η ιδέα σου γι' αυτό το άρθρο...

    Συγχαρητήρια Δανάη, είναι υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη ιδεα μπραβο Εμμανουελα συμφωνω μαζι σα Κυρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια, Δανάη, για τη θαυμάσια δουλειά σου! Καλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή