About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Επισκοπή Πεδιάδος

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α.
Η Επισκοπή Πεδιάδος είναι ένα υπέροχο και αρκετά μεγάλο χωριό το οποίο το λατρεύω γιατί τυχαίνει να είναι και χωριό μου. Η μαμά μου αλλά και ο μπαμπάς μου κατάγονται από εκεί και έτσι πηγαίνω πολύ συχνά και έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις και από πιο μικρός και από πιο μεγάλος. Πρώτα από όλα στην Επισκοπή ζουν περίπου 1.400 (2013) άτομα και έτσι θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Ηρακλείου. Επίσης έχει πολλά μαγαζιά οπότε μπορείς να ζήσεις μία ζωή με καλές συνθήκες εκεί. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι μία πολύ μεγάλη εκκλησία του Αγίου Μηνά όπου εκεί γιορτάζονται όλες οι θρησκευτικές γιορτές αφού ο Άγιος Μηνάς είναι και ο προστάτης του χωριού. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
Η Επισκοπή είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της επαρχίας Πεδιάδος με 1400 κατοίκους  και αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα στον ομώνυμο Δήμο του νομού Ηρακλείου. Υπήρξε έδρα του επισκόπου Χερρονήσου και σε αυτό το γεγονός οφείλεται το όνομα του οικισμού. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την ελαιοκομία και με την αμπελοκαλλιέργεια. Παράγει σταφίδες, σταφύλια και λάδι. Έχει περιφερειακό ιατρείο, ΚΕΠ, ταχυδρομείο, ΟΤΕ, αστυνομία, νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και 14
ναούς με τοιχογραφίες. Σημαντικότεροι από τους ναούς είναι ο Άγιος Ιωάννης, ο Μιχαήλ Αρχάγγελος, η Αγία Παρασκευή και ο πολιούχος Άγιος Μηνάς (δίκλιτος ναός του 1882 με το βόρειο κλίτος να είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

2 σχόλια: