Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Ένα διαστημόπλοιο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φοιτητές, φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο ιδιωτικό σκάφος στην ιστορία που θα φτάσει μέχρι τη Σελήνη. Πρόκειται για το πρόγραμμα Lunar Lion του αμερικανικού πανεπιστημίου Penn State το οποίο είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα που προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού Lunar XPRIZE της Google.
Οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό που εργάζονται εντατικά τα τελευταία δύο χρόνια σκοπεύουν να εκτοξεύσουν το “Lunar Lion” στο διάστημα και να το δουν να προσσεληνώνεται στα τέλη του 2015.
Μιλώντας στο Real.gr, ο επικεφαλής του προγράμματος Lunar Lion του Penn State, Μάικλ Πολ, δηλώνει πως οι φοιτητές του πανεπιστημίου κατασκευάζουν ήδη το πρωτότυπο του διαστημοπλοίου που φιλοδοξούν να στείλουν στη Σελήνη.
«Η Ομάδα του Lunar Lion αποτελείται από περισσότερους από 100 φοιτητές, που εκπροσωπούν όλους τους τομείς έρευνας του Penn State, όπως οι μηχανικές επιστήμες, το μάρκετινγκ, η επικοινωνία, η τεχνολογία. Η ομάδα μας έχει ήδη ολοκληρώσει τον αρχικό σχεδιασμό του διαστημοπλοίου και βρίσκεται τώρα στο στάδιο της κατασκευής του πρωτότυπου σκάφους», λέει ο Μ. Πολ.
Το όλο εγχείρημα χρηματοδοτείται από δωρητές, οι οποίοι θα μπορέσουν να δουν το μήνυμά τους να μεταφέρεται στο διάστημα.
«Το Lunar Lion χρηματοδοτείται από ιδιώτες κι έτσι ψάχνουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στην ομάδα μας. Εκείνοι που θα μας βοηθήσουν, θα μπορούν να δουν ένα μήνυμα μέχρι 140 χαρακτήρων που θα επιλέξουν να αναγράφεται στο σκάφος».
Εφόσον προκριθεί, η αποστολή του Lunar Lion θα είναι η μεταφορά εικόνων υψηλής ανάλυσης από το φεγγάρι στη Γη.
«Σύμφωνα με τους κανόνες του Google Lunar XPRIZE, το σκάφος πρέπει να προσσεληνωθεί και να μπορεί να στείλει στη γη εικόνες και βίντεο υψηλής ευκρίνειας.
Στη συνέχεια θα πρέπει να μπορεί να αποσεληνωθεί και να προσσεληνωθεί ξανά, σε μια απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων μακριά από το αρχικό σημείο προσσελήνωσης», λέει ο Μ. Πολ από το Penn State.
Ήδη, στο πρόγραμμα Lunar Lion έχουν συμμετάσχει δωρητές από 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
πηγή: www.real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου