About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Mια συνέντευξη από τη διευθύντρια σωφρονιστικού καταστήματος (φυλακής)!

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Αντώνη Δ., Γιώργο Γ. και Σοφία 
Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια συνέντευξη από τη διευθύντρια μιας φυλακής. Αν θέλετε να μάθετε γι' αυτήν την ασυνήθιστη δουλειά διαβάστε τα παρακάτω:
Γιατί επιλέξατε αυτή τη δουλειά; 
Έχω σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η κοινωνιολογία είναι η επιστήμη που μελετά την κοινωνία, τις διάφορες ομάδες που υπάρχουν μέσα σε αυτή. Μελετά επίσης τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα στις ομάδες και των ομάδων μεταξύ τους. Στη συνέχεια, μπήκα στον κλάδο «Σωφρονιστικής Ενηλίκων», μια ειδικότητα που ειδικεύεται στο σωφρονισμό των ατόμων που έχουν παραβατική συμπεριφορά, δηλαδή κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν κάνει ένα αδίκημα, που τιμωρείται από το νόμο. Αυτοί μπαίνουν φυλακή, με σκοπό να καταλάβουν το λάθος τους και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία.
Είστε ευχαριστημένη από τους συνεργάτες σας; 

Στη δουλειά μου, συνεργάζομαι με πολλούς επαγγελματίες, όπως δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς, γεωπόνοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογιστές, φύλακες κ.α. Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στη λειτουργία της κοινωνίας της φυλακής και όλοι μαζί συνεργαζόμενοι προσπαθούμε να επιτύχουμε το σκοπό της υπηρεσίας μας, που όπως είπαμε προηγουμένως, είναι ο σωφρονισμός.
Ποια είναι τα καθήκοντά σας; 
Είμαι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία όλων των μονάδων της φυλακής, καθώς επίσης για όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους τρόφιμους (κρατούμενους). Φροντίζω να λειτουργούν όλα σωστά, από τα φώτα και τα υδραυλικά, μέχρι τα μέτρα ασφαλείας. Είμαι αρμόδια για όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο Κατάστημα κράτησης, αλλά και για τη σωστή έκτιση της ποινής των καταδίκων. 
Τι αλλαγές θα προτείνατε για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας; 
Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας μας. Βελτιώσεις στα κτίρια και την υλικοτεχνική υποδομή, πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και άλλα. Η σύγχρονη εποχή όμως είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο με αυτά τα μέσα που έχουμε.
Σας αρέσει αυτή η δουλειά; 
Μου αρέσει πολύ, γιατί θεωρώ ότι είναι λειτούργημα να προσπαθείς να κάνεις ανθρώπους να καταλάβουν το λάθος τους, να βελτιωθούν, να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους καλύτεροι άνθρωποι, που μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Κάνω μια δουλειά που είναι πολύ δύσκολη και που πολλοί τη θεωρούν και άσχημη, αλλά έχει να κάνει με τους συνανθρώπους μας, με τους γείτονές μας, τους συγγενείς μας, που κάποια στιγμή παραβήκαν το νόμο και τιμωρούνται, αλλά είναι άνθρωποι όπως εμείς που θέλουν και πρέπει να έχουν άλλη μια ευκαιρία στη ζωή.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και για όσα μας πληροφορήσατε!! Καλή δύναμη στο πολύ σημαντικό λειτούργημα που επιτελείτε !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου