About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μάλεμε.. ένα όμορφο χωριό των Χανίων

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Σοφία Κ. 
Ένα μέρος των διακοπών των Χριστουγέννων το πέρασα στο Μάλεμε και έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ήταν υπέροχα! Άν θέλετε να μάθετε για αυτό το όμορφο μέρος διαβάστε τα παρακάτω: 
Το Μάλεμε βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, 16 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Το Μάλεμε απέχει 2 χιλιόμετρα μόνο από το μεγάλο παραθεριστικό κέντρο του Πλάτανου και ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της μεγάλης τουριστικής περιοχής που ξεκινά από τα Χανιά και προχωράει προς τα δυτικά μέχρι το Κολυμβάρι. Το Μάλεμε στους επισκέπτες του προσφέρει μια όμορφη παραλία και τουριστική υποδομή που αναπτύσσεται διαρκώς.
Το Μάλεμε είναι ιδανικό για… 
Περισσότερο θα απολαύσουν τις διακοπές στο Μάλεμε όσοι θέλουν να βρίσκονται κοντά στη θάλασσα και να έχουν πολλές επιλογές για εκδρομές και διασκέδαση. Το Μάλεμε βρίσκεται δίπλα στον Πλατανιά με την έντονη νυχτερινή ζωή, οπότε οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να πάρετε κι εσείς μέρος σ’ αυτή, αλλά ταυτόχρονα έχετε τη δυνατότητα να την αποφύγετε τελείως αν δεν είναι αυτό που ζητάτε στις διακοπές σας στην Κρήτη. 
Το Μάλεμε επίσης είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για την πρόσφατη ιστορία της Κρήτης και ειδικά τη Μάχη της Κρήτης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το Μάλεμε πρωταγωνίστησε εξαιτίας του αεροδρομίου του. Χιλιάδες Γερμανοί αλεξιπτωτιστές χάθηκαν προσπαθώντας να καταλάβουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε και αναπαύονται στο Γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε. 
Η παραλία του Μάλεμε 
Η παραλία του Μάλεμε είναι αξιοπρόσεκτη. Είναι πλατιά, αμμώδης και αρκετά μεγάλη σε μήκος. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας και να φτάσετε μέχρι το σημείο που απαγορεύεται η διέλευση λόγω των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της δεν είναι οργανωμένη και δεν θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες παρά μόνο κατά μήκος της παραλιακής ζώνης μπροστά από τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία. Το δυτικότερο κομμάτι της παραλίας του Μάλεμε είναι σχεδόν άδειο από κόσμο και υπάρχουν μερικά δέντρα για όσους νιώσουν την ανάγκη για λίγη σκιά.
Θα ήθελα να ξαναπάω είναι ένα υπέροχο μέρος !!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου