About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Νέλη συναντά τον Αϊ - Βασίλη !!!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ζωή Π.
Διαβάστε αυτή τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία που η Νέλη συναντά τον Αϊ-Βασίλη και με ποιο τρόπο. Ελπίζω να σας αρέσει!!!
Η Νέλη είναι ένα μικρό κοριτσάκι οχτώ ετών. Ζει μαζί με τους γονείς της σε ένα ορεινό χωριό κοντά στα Γιάννενα. Η Νέλη κάθε Χριστούγεννα προσπαθούσε να συναντήσει τον Αϊ-Βασίλη, αλλά κάθε της προσπάθεια αποτύγχανε. Πέρυσι τα Χριστούγεννα κρύφτηκε πίσω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ο Αϊ-Βασίλης άργησε να έρθει κι έτσι την πήρε ο ύπνος. Φέτος είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει. 
Μέρα Τετάρτη και η Νέλη θα στολίσει το σπίτι μαζί με τη μαμά της. Παντού στολίδια. Εκεί τάρανδοι, αλλού έλκηθρα, καμπανάκια… ΘΑΥΜΑ! Ο πατέρας της ανάβει το τζάκι για να ζεσταθούν. Η Νέλη κοιτάζει έξω από το παράθυρο σκεπτική, να βρει μια ιδέα για να δει τον Αϊ-Βασίλη. Ξάφνου, κάτασπρες νιφάδες πέφτουν απαλά στο χώμα. Μετά από 5 λεπτά, η αυλή είχε γίνει κάτασπρη από το χιόνι. Η Νέλη χάρηκε!
-Μαμά, μπορώ να βγω έξω με το χιόνι; Σε παρακαλώ! είπε η Νέλη με ενθουσιασμό στη μαμά της. 
-Εντάξει. Αλλά ντύσου καλά. Σκούφο, γάντια, κασκόλ και μπουφάν, της απάντησε εκείνη. 
Η Νέλη έβαλε ζεστά ρούχα και βγήκε να παίξει με το χιόνι. Έφτιαξε ένα χιονάνθρωπο τόσο όμορφο, που έμοιαζε ζωντανός. Άρχισε και του μιλούσε, λες και είχε αισθήματα, ζωή, ψυχή. Σαν να ήταν φίλος της. Αργότερα μπήκε στο σπίτι της και πήγε να ξεκουραστεί. Πρωτοχρονιά. Δεν έχει σκεφτεί ακόμα πώς θα συναντήσει τον Αϊ-Βασίλη η Νέλη. Κάτι όμως της ήρθε στο μυαλό. Έτσι το βράδυ εφάρμοσε το σχέδιο της.  Κρύφτηκε κάτω από το δέντρο και δίπλα της είχε ένα μπολ με νερό για να βρέχει το πρόσωπό της, σε περίπτωση που νυστάξει. Κάποια στιγμή άκουσε έναν λεπτό, μεταλλικό ήχο. Ίσως ήταν ο Αϊ-Βσίλης. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουσε ένα ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣ και μετά ένα μεγάλο ΜΠΑΜ!!! Ήταν ο Αϊ- Βασίλης! Είχε κατέβει από την καμινάδα και η Νέλη τον είδε από κοντά. Εκείνος άφησε το δώρο της δίπλα στη φάτνη, κάτω από το δέντρο. Τότε εμφανίστηκε η Νέλη. 
-Αϊ-Βασίλη! Χαίρομαι τόσο που σε βλέπω από κοντά. Τόσα χρόνια περιμένω να σε δω. Φέτος είναι η τυχερή μου χρονιά! είπε και τον αγκάλιασε. Την αγκάλιασε κι εκείνος κι έφυγε. Πριν ο χρόνος αλλάξει, όλη η οικογένεια έφαγε ένα πεντανόστιμο δείπνο: Γεμιστή γαλοπούλα με πατάτες στο φούρνο και σαλάτα. Για επιδόρπιο: κουραμπιέδες και μελομακάρονα σπιτικά. Ο νέος χρόνος βρήκε την οικογένεια της Νέλης γεμάτη δώρα και ευχές όπως κάθε χρόνο. Μόνο που αυτή η χρονιά τους βρήκε με κάτι ακόμα: Τον ενθουσιασμό και τη χαρά της Νέλης που είδε από κοντά τον Αϊ-Βασίλη και ήταν έτοιμη να μοιραστεί τη χαρά της μαζί με όσους αγαπά!!!
(Γι' αυτήν την ιστορία είχαν δοθεί οι λέξεις:
χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίδια, φάτνη, γαλοπούλα, κουραμπιέδες, Αϊ-Βασίλης, έλκυθρο, χιονάνθρωπος, δώρα, τάρανδος, ευχές, καμινάδα, τζάκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου