About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πάλη, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα..

Από το μαθητή του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α.
Η πάλη είναι ένα εξαιρετικό αλλά και πολύ δύσκολο άθλημα. Έχει δημιουργηθεί από πολύ παλιά και ειδικά για τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό. Το συγκεκριμένο άθλημα έχει πάρα πολλά είδη, αν θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά διαβάστε το παρακάτω κείμενο. 
Η πάλη είναι ένα αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο δυο άνδρες πάλευαν και ο δυνατότερος στεφόταν νικητής. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον νικητή της πάλης, σπουδαιότερο όλων, αυτός είναι και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου στη σειρά αγωνίσματος, της πάλης. Το παγκράτιο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν μια μορφή πάλης.
Στις μέρες μας έχουμε την Ελληνορωμαϊκή πάλη και την ελεύθερη πάλη. Η πάλη αποτελεί ένα πολύ όμορφο άθλημα, που γυμνάζει τους νέους, σωματικά και πνευματικά. Η Ελλάδα, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα, με αρκετούς Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου ή Ευρώπης.
Τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αναπτυχθεί ένα νέο είδος πάλης, το "Κατς" ή αλλιώς επαγγελματική πάλη, που διοργανώνεται από εταιρείες πάλης, κυρίως στην Αμερική (Η.Π.Α., Μεξικό, Καναδάς κλπ.), αλλά και στην Ασία (Ιαπωνία κλπ.). Η μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικής πάλης παγκοσμίως είναι το WWE. Στα νότια Βαλκάνια, Ελλάδα (Θράκη - Νομό Σερρών), Βουλγαρία) και την Τουρκία είναι διάσημοι οι αγώνες παραδοσιακής πάλης με λάδι. Είναι ένα είδος Ελληνορωμαϊκής/Ελεύθερης Πάλης, όμως περισσότερο ελεύθερης όπου οι παλαιστές παλεύουν λαδωμένοι. Οι παλαιστές ονομάζονται πεχλιβάνηδες και φοράνε τα δερμάτινα χειροποίητα παντελόνια πάλης που ονομάζονται κισπέτια ή κιουσπέτια (kispet ή kispet) τα οποία κατασκευάζονται από δέρματα ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου