About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

5η Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Η 5η Δεκεμβρίου, έχει καθιερωθεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1985, ως Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. 
Εθελοντισμός είναι η ελπίδα και το χαμόγελο που δίνουν οι άνθρωποι, ενεργοί πολίτες σε καθετί γκρίζο και απαισιόδοξο, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, μπορεί να δώσει νόημα στη δική μας ύπαρξη και των άλλων. Είναι στάση ζωής.
Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, πολλές φορές με κίνδυνο τη ζωή τους.
Εθελοντής είναι εκείνος που χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα, ανιδιοτελώς και με κάθε τρόπο, αποδεικνύει συνεχώς, με απλές πράξεις στην καθημερινότητά του, το μεγαλείο της προσφοράς . 
Πίσω από κάθε καλή πράξη κρύβεται ένας εθελοντής .
Προσφέροντας οικονομική βοήθεια, προσφέροντας ένα καλό λόγο, προσφέροντας λίγη ηθική βοήθεια, προσφέροντας κάθε είδους συμπαράσταση, προσφέροντας λίγο χρόνο, προσφέροντας λίγη αγάπη λίγο απ΄ αυτό που μας περισσεύει και που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε .
Ο εθελοντισμός φαίνεται από το σεβασμό στο περιβάλλον και το σεβασμό στην οδική μας συμπεριφορά, απ’ την απλή “καλημέρα” σε κάποιο μοναχικό, ανήμπορο συνάνθρωπο, μέχρι την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων. Από τη ζεστή αγκαλιά σε κάποιον που την αποζητά, μέχρι την προστασία και σίτιση ενός ανυπεράσπιστου, αδέσποτου τετράποδου……… 
Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη. Κινητήριος δύναμη του εθελοντισμού πρέπει να είναι η ΑΓΑΠΗ και η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον συνάνθρωπο μας και πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. 
Όλες τις δράσεις αυτών των ανθρώπων καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων που τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους τον προσφέρουν, προς χάριν των συνανθρώπων μας βοηθώντας πάσχοντες και αναξιοπαθούντες με ανιδιοτελείς πράξεις ΑΓΑΠΗΣ, επιβεβαιώνοντας καθημερινά τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα του λαού μας.
Στις μέρες μας δραστηριοποιούνται παγκοσμίως Διεθνής
κινήματα, διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τοπικοί φορείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αύξηση του ενδιαφέροντος των ατόμων προς τον εθελοντισμό, για τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση συγχρόνων κοινωνικών προβλημάτων.
Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Όλοι μας μπορούμε έτσι να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό 
Ας ενεργοποιήσουμε όλοι τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας!

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/79
http://helping.gr/ethelontismos.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου