About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Eορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου: «Χριστούγεννα 2013- Πρωτοχρονιά 2014»

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Άρχισε να μυρίζει Χριστούγεννα. Κάτι οι στολισμοί κάτι οι διαφημίσεις, δε θέλουμε και πολύ! Επίσης το εορταστικό πρόγραμμα ανακοινώθηκε και είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Βέβαια αξίζει να συμμετέχουμε και να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε για τη γειτονιά μας με τίτλο:
"Το μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό"
Δεκαήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου στον υπαίθριο χώρο του πάρκου ¨Μικράς Ασίας¨ (Λ. Κνωσού & Αρτέμιδος γωνία).
Οι εκδηλώσεις διαρκούν από Τετάρτη 18 έως Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013.
Καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα και την παραμονή των Χριστουγέννων από 10:00 έως 22:00 (στις 25 και 26 Δεκεμβρίου ο χώρος θα παραμείνει κλειστός).
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος Ηρακλείου ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη πόλη μας.
Ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, που αναμένεται να δημιουργήσουν μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη του Ηρακλείου. 
Οι Φετινές εκδηλώσεις και αναπτύσσονται ως επί το πλείστον στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, στο Θεατρικό Σταθμό και στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ενώ η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 17 του μήνα.
Για τους μικρούς του φίλους ο Δήμος Ηρακλείου θα μετατρέψει την πλατεία Ελευθερίας καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών σε έναν απέραντο παιχνιδότοπο με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων και τον στολισμό των κεντρικών δρόμων της πόλης, δημιουργείται στη πλατεία Ελευθερίας ένα μεγάλο παιχνιδότοπο - προσφέροντας μάλιστα διάφορα παιχνίδια με Ελεύθερη Είσοδο για όλα τα παιδιά.
Παράλληλα ο Δήμος θα παραχωρήσει 6 ξύλινα σπιτάκια σε φιλανθρωπικούς συλλόγους της πόλης όπου θα προβάλλουν τις δραστηριότητες τους, ενώ το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα θα οργανώνει στο χώρο αυτό παιδικές εκδηλώσεις και δρώμενα καθημερινά.
Σε όλο το κέντρο της πόλης θα τοποθετηθούν ηχητικές κόρνες για να εκπέμπουμε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ευχές του Δημάρχου των Δημοτικών Συμβούλων, του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οι περισσότεροι Καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Ο προϋπολογισμός των εσόδων - εξόδων έχει ισοσκελιστεί μια και τα έσοδα από την ενοικίαση της Πλατείας καλύπτουν τα έξοδα των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου