About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μια μέρα στους προσκόπους

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Την αξία του προσκοπισμού την είχα ακούσει πολλές φορές. Αυτήν την Κυριακή αποφάσισα να πάρω μέρος για πρώτη φορά και να γίνω μέλος για να δω και από κοντά τι γίνεται. 
Φτάνοντας εκεί, ήμουν λιγάκι αγχωμένη γιατί δεν ήξερα τι θα συναντούσα. Αυτό κράτησε για λίγο, γιατί όλα τα παιδιά με αγκάλιασαν σαν να ήμουν ήδη στην ομάδα τους καιρό. Αφού μαζευτήκαμε όλες οι ομάδες κάναμε προσευχή, μετά φωνάξαμε την «κραυγή» των προσκόπων και στη συνεχεία νομοτιακά δηλαδή η κάθε ομάδα φώναξε την δική της «κραυγή». Αργότερα έγινε έπαρση σημαίας και η κάθε αρχηγός πήρε την ομάδα της για να ξεκινήσει η περιπέτεια.
Η δική μας αρχηγός λεγόταν κύκνος και εμείς ήμασταν οι κόνδορες. 
Αυτήν την Κυριακή είχαμε το παιχνίδι στη πόλη , κάτι σαν κρυμμένο θησαυρό. Το παιχνίδι λεγόταν tom and jerry η γάτα με το ποντίκι δηλαδή, όπου εμείς έπρεπε να βρούμε το τυράκι για τον ποντικούλη . Για αρχή μας έδωσαν ένα αναγραμματισμένο γρίφο και το παιχνίδι ξεκίνησε .Περάσαμε από την πλατεία Ελευθερίας και εκεί βρήκαμε τον επόμενο γρίφο. Αυτός μας οδήγησε απέναντι στα κανόνια και από κει ανεβήκαμε στο δασάκι της βίγλας. Στο τέλος είχαν φτιάξει έτσι το παιχνίδι ώστε να καταλήξουμε ξανά στην κατασκήνωση. Η δική μας ομάδα βρήκε το τυρί- που τελικά ήταν γκοφρέτα - αλλά σ’ αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει νικητής και χαμένος! Παίζαμε όλοι για τα διασκέδασή μας. Το χάρηκα πολύ γιατί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχαν πολλά αστεία γεγονότα, υπήρχε αγωνία, ένταση και στο τέλος η χαρά της ανακάλυψης. Αισθανόμασταν σαν το πολυμήχανο Οδυσσέα που έπρεπε να βρούμε τρόπους να φτάσουμε στην Ιθάκη μας.
Το μεσημέρι γύρισα σπίτι εξαντλημένη αλλά χορτάτη. Ήταν φοβερά. Ανυπομονώ να ξαναέρθει η Κυριακή για να δω τι θα κάνουμε την επομένη φορά. Γιατί κάθε φορά είναι μια καινούργια εμπειρία κάτι καινούριο κάτι διαφορετικό.
Δεν θα σας πω απλώς πόσα πράγματα έμαθα, όπως ότι ένα αντικείμενο κρύβει περισσότερες χρήσεις από αυτές που όλοι νομίζαμε ή με πόσα πράγματα ασχολήθηκα όπως στήσιμο επιχείρησης, οργάνωση ή ακόμα και καθαριότητα. Θα σας πω μόνο πόσο το διασκέδασα κάνοντας όλα αυτά!
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους πρόσκοπους πηγαίνετε στη σελίδα : http://www.sep.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου