Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ.

Επιστημονικές έρευνες που ασχολήθηκαν επί μακρόν πάνω στο χρώμα των τροφών, αναφέρουν ότι μπορεί να καθορίσει ανάλογα τη διατροφική τους αξία και τη θεραπευτική τους ιδιότητα.
Κόκκινο χρώμα
Οι κόκκινες τροφές οφείλουν το χρώμα τους σε μια σπουδαία ουσία, το λυκοπένιο, η οποία έχει την ιδιότητα να δεσμεύει τις τοξικές καρκινογόνες εναποθέσεις και δεν επιτρέπει να απορροφηθούν από το αίμα (θεωρείται ασπίδα ενάντια καρκίνου του προστάτη). Το λυκοπένιο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική-λιποδιαλυτική δράση, όπως επίσης και η βιταμίνη C, την οποία περιέχουν, μαζί με τις φωτοχημικές πολυφαινόλες και τα λοιπά θρεπτικά τους στοιχεία (λουτείνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6). Αρκεί οι τροφές να είναι φρέσκες και όχι χημικά καλλιεργημένες.
Πράσινο χρώμα

Πορτοκαλί-κίτρινο χρώμα
Στις τροφές αυτού του χρώματος υπάρχουν ισοθειανικά άλατα, ένζυμα, Β καροτένιο (προβιταμίνη Α), φαινολικές ενώσεις, λιγνάντες (ιδίως στο σουσάμι), συστατικά που τα καθιστούν φρουρούς και προστασία των σωματικών οργάνων μας.
Μοβ-μπλε-πορφυρό χρώμα

Άσπρο χρώμα
πηγή: http://www.clickatlife.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου