About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Στην Ονδούρα κυριολεκτικά βρέχει... ψάρια !!

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Ελένη Μ.

Ένα παράδοξο φυσικό φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κατ’ επανάληψη να συμβαίνει στην Ονδούρα και δεν παύει να εκπλήσσει. Πρόκειται για τη βροχή… ψαριών! Μελέτες που διενεργούνται επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτό το τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο.
  Ο ουρανός σκουραίνει, βροντές και αστραπές ακούγονται και στη συνέχεια πέφτει καταρρακτώδης βροχή. Μετά το τέλος της νεροποντής ψάρια ολοζώντανα πέφτουν στο έδαφος! Οι μελέτες δείχνουν ότι οι σίφουνες και οι ανεμοστρόβιλοι ρουφούν το νερό από τα ποτάμια ή άλλες φυσικές δεξαμενές νερού μαζί με όλο τους το περιεχόμενο το οποίο μεταφέρουν διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα.
perierga.gr - Βροχή... ψαριών στην Ονδούρα!  Τα υδρόβια αυτά ζώα μπορούν να επιβιώσουν για λίγο σε δεξαμενές νερού που σχηματίζονται στο έδαφος, στα δέντρα ή στις στέγες των σπιτιών απ’ όπου στη συνέχεια πέφτουν εξαιτίας του ανέμου.     Στην Ονδούρα, το φαινόμενο αυτό είναι τόσο σύνηθες που στην πόλη Yoro καθιερώθηκε από το 1998 το Φεστιβάλ Βροχής Ψαριών που γιορτάζεται κάθε χρόνο ανάμεσα στο Μάιο και τον Ιούνιο, όταν μετά από μια ισχυρή καταιγίδα οι δρόμοι της πόλης γεμίσουν ζωντανά ψάρια.
perierga.gr - Βροχή... ψαριών στην Ονδούρα!










Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου