About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 1 δευτερόλεπτο!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ.

 Αν έχετε δυσκολίες να λύσετε τον Κύβο του Ρούμπικ, θα γνωρίζετε φυσικά ότι δεν είστε οι μόνοι. Ίσως γι’ αυτό δύο μηχανικοί λογισμικού έφτιαξαν την απόλυτη μηχανή επίλυσης του τρισδιάστατου μηχανικού παζλ, η οποία μπορεί να το λύσει σε κάτι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο! Οι μηχανικοί Τζέι Φλάτλαντ και Πολ Ρόουζ από το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέβασαν ένα βίντεο στο YouΤube με το οποίο επιδεικνύουν την ικανότητα του ρομπότ τους να επιλύει τον Κύβο σε χρόνο ρεκόρ.
 Το μηχάνημα χρησιμοποιεί κάμερες για να διαβάσει τα χρώματα σε κάθε έδρα του κύβου, μηχανικούς βραχίονες για την περιστροφή της κάθε πλευράς και γνωστούς αλγόριθμους για την επίλυσή του με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις. Το ρεκόρ που έχει επιτύχει το μηχάνημα των Φλάτλαντ και Ρόουζ είναι 1,019 δευτερόλεπτο. Οι δύο μηχανικοί θα επιδιώξουν να καταγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες.
 Ο καλύτερος χρόνος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην επίλυση του Κύβου του Ρούμπικ από ρομπότ είναι 2,39 δευτερόλεπτα. Το σχετικό ρεκόρ, από μηχάνημα που δημιούργησε ένας φοιτητής από τη Φλόριντα, καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.



1 σχόλιο: