About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αυτή είναι η 12χρονη που ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Άννα Σπ.

 Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία συνηθισμένη 12χρονη. Της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να τραγουδά και να διαβάζει. Μόνο που αυτό το κορίτσι κατάφερε να ξεπεράσει τον Αλμπέρτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ. 
 Η Νικόλ Μπαρ πέτυχε το απόλυτο άριστα στο τεστ IQ της Mensa, συγκεντρώνοντας 162 πόντους. Με το σκορ της, ξεπέρασε κατά δύο πόντους τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ και κατά πολλούς περισσότερους εκείνο του πατέρα της, με τον οποίο έκαναν ταυτόχρονα το τεστ πριν από μερικές εβδομάδες. 
 «Περίμενα να τα πάει καλά. Ήξερα ότι έχει γρήγορο μυαλό στην επίλυση προβλημάτων και γρίφων. Δεν ήθελα να της προσθέσω πίεση, οπότε πήγαμε για να το διασκεδάσουμε. Αλλά όταν πήρα τα αποτελέσματα η αντίδρασή μου ήταν ''Ουάου, αυτό είναι ένα υψηλό σκορ! Μετά έμαθα ότι ήταν το απόλυτο άριστα του συγκεκριμένου τεστ», παραδέχεται ο πατέρας της, Τζιμ Μπαρ, μιλώντας στο Yahoo. 
 Με αυτή την επίδοση, η 12χρονη Νικόλ μπήκε στο 1% του πληθυσμού. Η πιτσιρίκα έχει πάθος για τους αριθμούς, ήταν πάντα εξαιρετική στα μαθηματικά και είναι μπροστά από τους συμμαθητές της στο σχολείο, όπως λέει ο πατέρα της. Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η άνεσή της κατά τη διάρκεια του τεστ. «Στο τελευταίο μέρος του τεστ, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση, της έριξα μία ματιά για να δω αν είναι πιεσμένη και εκείνη είχε αφήσει ήδη κάτω το μολύβι της. Υπήρχαν ερωτήσεις που εγώ δεν πρόλαβα καν να απαντήσω!», λέει ο πατέρας της. 
 Αν και από τα 2 της χρόνια έκανε προσθέσεις και υπολογισμούς και της αρέσει να διαβάζει ακόμη και το καλοκαίρι, ο Τζιμ Μπαρ τονίζει ότι η κόρη του έχει και άλλα ενδιαφέροντα. Της αρέσει το ποδόσφαιρο, να τραγουδά και σύντομα θα παίξει σε ένα θεατρικό. Όσο για το μέλλον, θέλει να γίνει γιατρός, ή να εφεύρει ένα νέο φάρμακο. 


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου