από τον μαθητή του ΣΤ3, Μάριο Μ.

Ο Wilbur Scoville γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1865 στη πόλη Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ.
Ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Έμεινε γνωστός στην ιστορία της φαρμακευτικής για την «κλίμακα Scoville» που επινόησε το 1912.
Για ένα διάστημα, διετέλεσε καθηγητής στο Κολέγιο της Massachusetts στη Σχολή Φαμαρκολογίας και Επιστημών Υγείας.
Το 1922, ο Wilbur Scoville κέρδισε το βραβείο Ebert από την Αμερικανική Φαρμακευτική Ένωση, ενώ το 1929 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής Remington.
Το 1929, ο Wilbur Scoville αναγορεύθηκε σε επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου 1942.
Η κλίμακα Scoville είναι μια μέτρηση της καυστικότητας διαφόρων κόκκινων πιπεριών (chilli peppers). Ο αριθμός των μονάδων Scoville δείχνει την ποσότητα της υπάρχουσας καψαϊκίνης (capsaicin). Καψαϊκίνη είναι μια χημική ένωση που διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στο δέρμα, ιδιαίτερα τους βλεννογόνους. Η μέθοδός του ήταν γνωστή ως «Οργανοληπτικό Tεστ Scoville» (Scoville Organoleptic Test). Στο τεστ λάμβαναν μέρος συνήθως γευσιγνώστες, οπότε έπαιζε ρόλο η αξιολόγηση των ατόμων.
Η διαδικασία

Ο πίνακας της κλίμακας Σκόβιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου