About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γουρούνια... τα παχουλά ζωάκια!

Από τη μαθήτρια του σΤ1, Χρυσάνθη Δ.

 Τα γουρούνια είναι πολύ όμορφα ζωάκια. Έτσι σκέφτηκα να ψάξω πληροφορίες γι’ αυτά!
 Ο οικόσιτος χοίρος, κοινώς γουρούνι, είναι οικόσιτο θηλαστικό ζώο που ανήκει στο γένος συς. Είναι ζώο παμφάγο. Απαντάται σε όλα τα μέρη της γης και εκτρέφεται κυρίως για το κρέας του. 
 Παρά τις διαφορές τους, όλες οι φυλές γουρουνιών χαρακτηρίζονται γενικά από χοντροκομμένο και μονοκόμματο σώμα, κοντά πόδια και κωνικό κεφάλι, το οποίο καταλήγει σε κοντό ρύγχος.
 Ο χοίρος προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες, ωστόσο αναπτύσσεται καλύτερα σε ψυχρά κλίματα. Είναι αδηφάγο ζώο και τρώει από όλες τις τροφές. Το πεπτικό του σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί κάθε είδους τροφή, ακόμα και τα υπολείμματα του φαγητού που τρώνε οι άνθρωποι. 
Τα γουρούνια είναι από τη φύση τους έξυπνα, δραστήρια και περίεργα ζώα. Δημιουργούν κοινωνικές ομάδες τα μέλη της οποίας επικοινωνούν με βρυχηθμούς και με το να ακουμπά και να σπρώχνει το ένα το άλλο με τη μύτη.
 Περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σκαλίζοντας το έδαφος προς αναζήτηση ριζών και άλλων λιχουδιών, ακόμη και όταν υπάρχει μεγάλη προσφορά κατάλληλης τροφής. Όταν ζεσταίνονται το καλοκαίρι επειδή ιδρώνουν πολύ λίγο, χρειάζονται ένα καλό δροσερό μπάνιο ενώ το χειμώνα ξαπλώνουν όλα μαζί για να ζεσταίνονται. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου