About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

''Τρελές τρελές'' ιστορίες !!

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Άγγελο Σκ., Άννα Σπ., Αριστέα Ζ. Γιάννη Αγ., Γιώργο Κ., Δέσποινα Κ. Ελένη Π., Εμμανουέλλα Β, Ευαγγελία Καμ., Ευαγγελία Κ., Θωμά Ζ., Ματθαίο Γ., Μυρσίνη Κ., Πελαγία Τσ. Κ., Στέφανο Ρ., Χριστόφορο Ρ., Χρυσάνθη Δ.


 Στο μάθημα της Γλώσσας στην 7η ενότητα ''Η ζωή έξω από την πόλη'' μια εργασία μας ζητούσε, χρησιμοποιώντας τύπους από κάποια επίθετα να φτιάξουμε μια ''τρελή'' ιστορία. Τα επίθετα ήταν: διαφανής, συνεχής, επιεικής, διεθνής, αειθαλής, διαρκής και πολυτελής. 
Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τις πιο τρελούτσικες ιστορίες μας...

Ένα διαφανές μπουκάλι έχει μέσα του νερό κι η νοικοκυρά το παίρνει να ποτίσει τον αγρό. 
Να το, το αειθαλές δεντράκι εκεί πέρα παρακάτω,
πίνει συνεχώς νερό. 
Και κάθε βράδυ τα φιλαράκια του καλεί κάθονται στον πολυτελές τον καναπέ και πίνουνε καφέ 
καθώς βλέπουν το διεθνή αγώνα basket!!! 

Μυρσίνη Κ. 






Ο διαρκής καυγάς


Το διαφανές μπουκάλι είχε έναν διαρκής καβγά με το αειθαλές δέντρο στον χώρο υποδοχής τον πολυτελούς ξενοδοχείου , γιατί δεν το άφηνε να δει στην τηλεόραση το διεθνή αγώνα πόλο . Ο καβγάς συνεχιζόταν για πολύ καιρό. Κάποια στιγμή ένα άλλο αειθαλές δέντρο της γειτονιάς, πήγε και τους είπε αν δεν σταματήσουν τον καβγά δεν θα περνάει καλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος . Μετά το σκέφτηκαν καλά καλά και κάτσανε και είδαν μαζί τον διεθνή αγώνα πόλο.
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Άγγελος Σκ.

Ο καυγάς στη ρεσεψιόν

Στη ρεσεψιόν ενός πολυτελούς ξενοδοχείου υπήρχε ένα διαφανές ποτήρι που ένας διεθνής μπασκετμπολίστας μάλωνε συνέχεια μαζί του για το ποιος ήταν ο πιο όμορφος. Το ποτήρι έλεγε διαρκώς ότι αυτό είναι το πιο όμορφο. Μέχρι που μια μέρα ο μπασκετμπολίστας γέμισε το ποτήρι με νερό και το ποτήρι δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το σώμα του ούτε τη γλώσσα του. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου όμως επειδή ήταν πολύ επιεικής έφερε ένα αειθαλές δέντρο να κάνει παρέα στο ποτήρι. Το δέντρο επειδή ήταν πάρα πολύ καλό ήπιε όλο το νερό του ποτηριού. Το ποτήρι έγινε όπως πρώτα. Ανέβηκε σε κλαδί του δέντρου και έφυγαν μακριά. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 

Στέφανος Ρ.

Ο καυγάς στην είσοδο του ξενοδοχείου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το διαφανές μπουκάλι και το αειθαλές δέντρο.Μια μέρα παρακολουθούσαν έναν διαρκή αγώνα ποδοσφαίρου .Στο 20ο λεπτό η ομάδα του αειθαλές δέντρου έβαλε ένα γκολ. Στο τέλος του αγώνα το διαφανές μπουκάλι και το αειθαλές δέντρο είχαν έναν συνεχή καβγά στην πολυτελή είσοδο του ξενοδοχείου. 

Γιάννης Αγ.




Ο καυγάς 

Ένας επιεικής άνθρωπος έμενε σε ένα πολυτελές σπίτι και είχε για συντροφιά ένα αειθαλές δέντρο το οποίο είχε διαρκή καυγά με το διαφανές μπουκάλι, γιατί την ώρα του διεθνούς αγώνα ποδοσφαίρου έμπαινε μπροστά στην τηλεόραση και το αειθαλή δέντρο δεν έβλεπε και ο επιεικής άνθρωπος τους είπε να λάβει τέλος ο καβγάς τους και από τότε έμειναν ευτυχισμένοι.

Γιώργος Κ.


Μια φορά και έναν και καιρό ζούσε ένα αειθαλές δέντρο σε ένα χωράφι που δεχόταν διαρκής επιθέσεις απο πουλιά. Τελικά αρρώστησε και τα φύλλα του έγιναν κίτρινα και έβγαλε διαφανή σπυράκια.Μετά ήρθε ένας γεωπόνος με τα πολυτελή εργαλεία του και το έκανε καλά. 

Θωμάς Ζ. 







Μια τρελή ιστορία

Η διαφανής μπάλα, είχε ένα διαρκές πρόβλημα, κουτουλούσε συνέχεια στο πολυτελές σπίτι, όπου την πετούσε το αειθαλές δεντράκι.Όμως για καλή της τύχη στο σπίτι κατοικούσε ένα διεθνές ζευγάρι αγγουριών, που ήταν πολύ επιεικείς μαζί τους!

Χρυσάνθη Δ.







Το μπουκάλι και η μηλιά


Σε μια μεγάλη σουίτα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου το διαφανές μπουκάλι , ο καναπές και το τραπεζάκι τσακώνονται για το τι θα δουν στην τηλεόραση : 


- Θα δούμε μπάλα, λέει ο καναπές.


– Όχι volleyball, λέει το τραπεζάκι. 


– Όχι μπάσκετ, λέει το διαφανές μπουκάλι. 


Την άλλη μέρα έρχεται στο ξενοδοχείο μια μηλιά και τους λέει: 


- Γιατί δεν βλέπετε όλοι μαζί τον διεθνή αγώνα ξιφασκίας;


Και όντως έτσι έγινε. Κάτσανε και είδανε όλοι μαζί τον αγώνα και γίνανε αχώριστοι φίλοι!

Ευαγγελία Καμ.


Οι τρεις φίλοι

Το διάφανες μπουκάλι είχε μια διαρκής διαμάχη με το φυτό στην γλάστρα στο χώρο υποδοχής του πολυτελούς ξενοδοχείου, γιατί δεν το άφηνε να δει τον διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου. Όμως μια μέρα ήρθε το αειθαλές δέντρο και κάνανε όλοι μαζί παρέα. 

Χριστόφορος Ρ.


Μια τρελή …τρελή ιστορία!!

Το διαφανές μπουκάλι είχε έναν διαρκή καβγά με το αειθαλές δέντρο στον χώρο υποδοχής του πολυτελούς ξενοδοχείου, γιατί δεν το άφηνε να δει στην τηλεόραση τον διεθνή αγώνα μπάσκετ. Όμως οι διαρκείς καβγάδες ,τους έκαναν να βαρεθούν .Έτσι το μπουκάλι στάθηκε δίπλα στο δέντρο και είδαν τον αγώνα μαζί. Το διαφανές μπουκάλι και το αειθαλές δέντρο έγιναν πολύ καλοί φίλοι και έζησαν μαζί ευτυχισμένοι.

Άννα Σπ.



Ο επιεικής νάννος έκανε μια διαρκής συζήτηση με το διαφανές ποτήρι για τον αειθαλή θάμνο του κήπου του. Και επειδή ο επιεικής νάννος έκατσε πολλή ώρα στο σπίτι άνοιξαν μια πολυτελές συσκευασία με γαριδάκια. Καθώς όμως ο επιεικής νάννος έφευγε το διαφανές ποτήρι του έδωσε εισιτήρια για τον διεθνή αγώνα τένις. 



Αριστέα Ζ.






Η πολυτελή σουίτα είχε διαρκή καυγά με το αειθαλές δέντρο,γιατί δεν έβλεπε την θέα. Ο επιεικής καναπές που δεν ήθελε να τους βλέπει να τσακώνονται, άνοιξε την τηλεόραση να δουν την διεθνή αθλητική συνάντηση κολύμβησης.Τότε το διαφανές μπουκάλι τρύπησε και είχε συνεχή διαρροή.

Πελαγία Τσ.






Μια φορά κι ένα καιρό ήταν το διαφανές μπουκάλι και το αειθαλές δέντρο που δεν τον άφηνε να δει τον διαρκή αγώνα στην τηλεόραση. Στη συνέχεια άρχισαν να μαλώνουν και μετά από λίγο όλα σταμάτησαν και κάθισαν σαν να μην είχαν μαλώσει δυο καλοί φίλοι, βλέποντας τον αγώνα. 
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! 


Ματθαίος Γ. 



Ένα διαφανές κουτάλι είχε ένα συνεχές
καυγά με το αειθαλές δέντρο, για ποιος
θα πάει στην διεθνή και πολυτελή γιορτή
για τους αστροναύτες. 

Εμμανουέλα Β









Ο θείος μου μένει στην Αθήνα. Έχει χτίσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με διαφανείς τζαμαρίες. Για την ακρίβεια όλο διαφανές είναι! Δεν ντρέπεται λίγο βρε παιδί μου αυτός ο θείος! Οι πελάτες δεν είναι καθόλου επιεικείς απέναντί του. Όλο παρατηρήσεις του κάνουν. Παρόλα αυτά έρχεται συνεχώς κόσμος για να μείνει αλλά δε νομίζω ότι φεύγει και τόσο ευχαριστημένος.


Ευαγγελία Κ.


Το αειθαλές δέντρο είχε ένα συνεχή τραγούδι με τον πολυτελή βοσκό, που μίλαγε στο διαφανές τραπέζι, που συνέχιζε το διεθνές συμβούλιο με την καρέκλα, που είχε διαρκή καβγά με τον επιεική καναπέ!

Δέσποινα Κ.










Μια τρελή τρελή ιστορία!!!




Το διαφανές φυστίκι μαζί με τον νηπτήρα έβλεπαν την διεθνή διαφήμηση με το τρέιλερ Πέππα το γουρουνάκι. Ξαφνικά το φυστίκι είχε έναν διαρκή πονοκέφαλο. Εκείνη την στιγμή άρχησε ένας συνεχής καβγάς για το πιο καλό καρπούζι. Το φυστίκι δεν άντεξε άλλο και λιποθύμησε. Ο νηπτήρας τον μετέφερε στο πολυτελές νοσοκομείο. Ο επιεικής γιατρός του είπε ότι ήταν μια χαρά, κι ότι ήταν ένα απλό φυστικοσόκ. Έτσι φήγανε και πήγανε στην απλή τους γκαρσονιέρα για να κάνουνε παρέα στο αειθαλές δέντρο!!! 


Ελένη Π.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου