About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γυμναστική για παιδιά: Ιδανικά αθλήματα ανά ηλικία

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Η γυμναστική πρέπει να είναι στο πρόγραμμα κάθε παιδιού. Φυσικά δεν γίνεται τα παιδιά όλων των ηλικιών να κάνουνε τα ίδια αθλήματα. Διαβάστε παρακάτω τι άθλημα αρμόζει σε κάθε ηλικία:
Όλο και περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν την τεράστια σημασία της σωματικής άσκησης για τα παιδιά ακόμα και των πιο μικρών ηλικιών, ενώ όλοι οι παιδίατροι συμφωνούν πως με την έλλειψης αυτής τα παιδιά κινδυνεύουν για παιδική παχυσαρκία.
Ωστόσο, δεν συμβαδίζουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες με όλες τις ηλικίες, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένα είδη που προτείνουν τόσο οι παιδίατροι όσο και οι καθηγητές φυσικής αγωγής για την καλύτερη σωματική ανάπτυξη των παιδιών.
Έτσι, κάποιες ιδανικές ασκήσεις για τις ηλικίες 2-6 ετών είναι: Κυνηγητό, σχοινάκι, κουτσό, φρίσμπυ, περπάτημα, ποδήλατο ,φυσικά κολύμπι και ο χορός ή το μπαλέτο, αλλά και το μίνι-ποδόσφαιρο, αρκεί το παιδί να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον τα 3 χρόνια. Αντίθετα, συμβουλεύει τους γονείς να αποφύγουν αθλήματα όπως οι πολεμικές τέχνες, καθώς τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τις έννοιες άμυνα και επίθεση. 
Στο Δημοτικό 
Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν καλύτερη επίγνωση των κινήσεών τους, καθώς των βασικών δεξιοτήτων τους. Επιπλέον, έχουν αναπτύξει την μνήμη τους και την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις, οπότε μπορούν να κατανοούν τις στρατηγικές κάποιων ομαδικών παιχνιδιών. Φυσικά, και σε αυτές τις ηλικίες καλό είναι να αποφεύγονται τα πολύπλοκα κινητικά πρότυπα αλλά και οι ψυχικές απαιτήσεις των οργανωμένων ανταγωνιστικών αθλημάτων. Η βάση πρέπει να δίνεται στον συνδυασμό των βασικών δεξιοτήτων των παιδιών και σε επίτευξη εύκολων στόχων (π.χ. κλοτσάω τη μπάλα για να μπει στο τέρμα ή πετώ κάτι σε κάποιον στόχο).
Ιδανικές ασκήσεις για τις ηλικίες 7-10 ετών είναι: Ποδήλατο, παιχνίδια με μπάλα, τένις, πινγκ-πονγκ, skating, χορός, ενόργανη γυμναστική, ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ:www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου