About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Από το “pause” στο “fast forward” η υπερθέρμανση του πλανήτη!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Σοφία Κ.
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί; Διαβάστε τα παρακάτω και μάθετε για την υψηλή θερμοκρασία:
Μία νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο αριθμός των ημερών με καύσωνα έχει αυξηθεί σημαντικά, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς επιστημόνων περί παύσεως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
“Όχι απλώς δεν υπάρχει παύση στην εξέλιξη των ημερήσιων θερμοκρασιακών ακροτήτων στην ξηρά, αλλά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση” ισχυρίζονται στην επιθεώρηση Nature Climate Change οι ερευνητές από πανεπιστήμια και οργανισμούς της Ελβετίας, της Αυστραλίας και του Καναδά. Επιπλέον, τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι ο καύσωνας είναι συχνότερος, εντονότερος και πλήττει όλο και μεγαλύτερες περιοχές.
Συγκρίνοντας τα στοιχεία για την περίοδο 1997-2010 και τον μέσο όρο της περιόδου 1979-2012, οι επιστήμονες βρήκαν, μεταξύ άλλων, ότι η έκταση γης που επηρεάζεται από τον καύσωνα αυξάνεται σταθερά, με αποτέλεσμα οι ακραίες θερμοκρασιακές να πλήττουν πλέον κατά μέσο όρο υπερδιπλάσιες εκτάσεις σε σχέση με παρόμοια συμβάντα, πριν από 30 χρόνια. Επίσης, τα τελευταία στοιχεία από τον  κάνουν λόγο για 56 χώρες που κατέγραψαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών την περίοδο 2001-2010, ενώ μόνο 14 σημείωσαν ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.
Πηγή:http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου