About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι Μοίρες... μια κωμόπολη του Ηρακλείου

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μαρία Α.
Μια και χθες επισκέφτηκα τις Μοίρες, μια κωμόπολη του νομού Ηρακλείου, σκέφτηκα να δώσω και σε 'σάς κάποιες πληροφορίες. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να μάθετε γι' αυτήν.
Οι Μοίρες είναι κωμόπολη στην επαρχία Καινούργιου του Νομού Ηρακλείου και έδρα του ομώνυμου Δήμου με 5.872 κατοίκους το 2001. Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι περίπου 53 χιλιόμετρα. H θέση του είναι στην πεδιάδα της Μεσσαράς , σε υψόμετρο 90 μ. Αποτελεί έδρα της Μητροπόλεως Γορτύνης - Αρκαδίας. 
Στον οικισμό βρίσκονται μεταξύ άλλων 3 νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά Σχολεία (έδρα του 4ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), 1 Γυμνάσιο, 2 Λύκεια (εκ των οποίων ένα ΤΕΕ), τράπεζες, ΚΕΠ, ταχυδρομείο, Κέντρο Υγείας, ΔΟΥ, ειρηνοδικείο, αστυνομία και ραδιοφωνικός σταθμός. Οι κάτοικοι ασχολούνται με το εμπόριο, τις επιχειρήσεις αλλά περισσότερο με τη γεωργία. Στην κωμόπολη βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Ραφαήλ, του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Κωνσταντίνου. Στα Καπαριανά βρίσκεται επίσης ναός του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου