About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Εκατοντάδες νεκρές χελώνες στις ακτές της Ινδίας

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Σοφία Κ.
Πολλά ζώα πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Μα δεν δίνουμε πολλή σημασία. Διαβάστε τα παρακάτω για να δείτε ένα γεγονός που έγινε στην Ινδία:
Περισσότερες από 900 Olive Ridley χελώνες βρέθηκαν νεκρές κατά μήκος της ακτής του νότιου ινδικού κρατιδίου, Andhra Pradesh.
Έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκαν τόσες νεκρές χελώνες του απειλούμενο προς εξαφάνιση είδους Olive Ridley στην Ινδία, ισχυρίζονται οικολόγοι, ενώ δεκάδες χιλιάδες χελώνες φτάνουν στις ακτές της ανατολικής και νότιας Ινδίας για να γεννήσουν τα αυγά τους, κάθε χρόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου.
Οργανισμοί για την προστασία των άγριων ζώων καταγγέλλουν ότι οι ψαράδες της περιοχής αλίευαν παράνομα, χωρίς να χρησιμοποιούν συσκευές που εμποδίζουν τις χελώνες να εμπλακούν στα δίχτυα τους.
“Οι μηχανότρατες επιτρέπεται να αλιεύουν πέραν των 8 χιλιομέτρων από την ακτή. Όμως, βρήκαμε ότι αυτήν τη φορά ψάρευαν σε απόσταση λιγότερων από τεσσάρων χιλιομέτρων από την παραλία, με σκοπό να πιάσουν γαρίδες. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές χελώνες να εμπλακούν στα δίχτυα” είπε στο BBC ο Supraja Dharini από την οργάνωση Tree Foundation.
Η πιο ακραία περίπτωση σημειώθηκε το 2003, όταν πάνω από 3.000 Olive Ridley χελώνες βρέθηκαν νεκρές στην ανατολική ακτή του κρατιδίου Orissa.

Πηγή:http://www.econews.gr

1 σχόλιο: