About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 3 Έλσα Χ.

Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας στήνεται πληθωρικά και γεμίζει με πολλές ελληνικές νοστιμιές. Από τις βασικότερες είναι η λαγάνα, η πικάντικη ταραμοσαλάτα, τα λαχανικά, το τουρσί, ο χαλβάς, τα όσπρια και ειδικά η παραδοσιακή φασολάδα.
Εκείνα όμως που κερδίζουν πολλούς πόντους στο τραπέζι, περνώντας στο κυρίως πιάτο, είναι τα θαλασσινά και τα όστρακα που έχουν τον πρώτο λόγο! Τρυφερές σουπιές με σπανάκι γιαχνί καλαμάρι γεμιστό με ρύζι, χταποδάκι με κοφτά μακαρονάκι ή απλά ξιδάτο, χούμους και αν προχωρήσουμε τη φαντασία και την όρεξη μας σε ένα βήμα παραπέρα, φτιάχνουμε και μια νόστιμη μακαρονάδα του ψαρά (με όλα τα είδη) ή γιουβέτσι με γαρίδες αντί για κρέας, που ταιριάζει γάντι στη Καθαρά Δευτέρα.
Είναι μία ωραία και πλούσια ιδέα για το τραπέζι του καθενός.

ΠΗΓΗ: Νέα Κρήτη, 1 Μαρτίου 2014, σελίδα 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου