·
480 gr ελαιόλαδο
·
50 gr κονιάκ
·
160 gr χυμό πορτοκάλι
·
200 gr ζάχαρη
·
αλεύρι όσο πάρει ( 900 gr )
·
1 κουτ. γλυκού
σόδα
·
1 κουτ. γλυκού
κανέλα
·
1 κουτ. γλυκού
γαρύφαλλο
·
2 κουτ. γλυκού
μπέικιν
·
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί
πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη, το κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο. Μέσα στην πορτοκαλάδα
ανακατεύουμε τη σόδα και αυτά μετά στο λάδι. Κοσκινίζουμε το μπέικιν. Ενώνουμε
όλα τα υλικά και χτυπάμε λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λαδερή.
Ψήνουμε για 30-40L στους 180 βαθμούς.
·
500 ml νερό
·
3 ξυλάκια κανέλας
·
5 γαρίφαλα
·
1 πορτοκάλι
·
800 gr ζάχαρη
·
150 ml μέλι
Προσθέτουμε 500 ml νερό τη ζάχαρη τα ξυλάκια κανέλας τα
γαρίφαλα. Αν είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε κι άλλο νερό, κόβουμε το πορτοκάλι
στη μέση και το ρίχνουμε μέσα η φλούδα να κοιτάζει
προς τα πάνω. Αφήνουμε να πάρει
μια βράση και σβήνουμε το μάτι στο τέλος βάζουμε το μέλι.
Tips
Tips
- · Κρύα μπισκότα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου