About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

H Αντισφαίριση ή tennis.

απο τις μαθήτριες του Στ1 Νεφέλη Γ. και Ιουλία Γ.


   Αποφασίσαμε τα σας γράψουμε για τη Αντισφαίριση γιατί είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα για όλες τις ηλικίες κι επίσης μας αρέσει πάρα πολύ!
  Η Αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία tennis είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι
   Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια κοίλη λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Με προέλευση την Ευρώπη, προς το τέλος του 19 ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα


σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων.
  Η αντισφαίριση είναι άθλημα στο οποίο αγωνίζονται δύο ή τέσσερις παίκτες. Αν οι αντίπαλοι είναι δύο, το παιχνίδι λέγεται απλό, ενώ αν είναι τέσσερις (ένα ζευγάρι σε κάθε πλευρά), λέγεται διπλό (double) και σε αυτή την περίπτωση προστίθενται στο παιχνίδι και οι εξωτερικές γραμμές του γηπέδου.
Ο αγώνας διεξάγεται σε ειδικό γήπεδο, το οποίο χωρίζεται στη μέση με δίχτυ ύψους 91 εκ.

  

Κάθε αγώνας χωρίζεται σε σετ. Οι γυναίκες χρειάζονται δύο νικηφόρα σετ, ενώ οι άντρες συνήθως τρία νικηφόρα σετ για να κερδίσουν έναν αγώνα . Κάθε σετ κερδίζεται με έξι τουλάχιστον νικηφόρα παιχνίδια. Χρειάζεται να υπάρχει διαφορά δύο παιχνίδια για να κερδηθεί ένα σετ, εκτός των περιπτώσεων που το σετ έχει έρθει ισόπαλο 6-6. Η αντισφαίριση είναι ένα ολυμπιακό άθλημα και παίζεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες, και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο!!!!!!!
wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου