About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ρυθμική ενόργανη, αγωνιστικό τραμπολίνο

απο τις μαθήτριες του Στ1 Ευθυμία Φ. και Αθηνά Δ.
  
   Θα σας μιλήσουμε για την ρυθμική ενόργανη επειδή είναι ένα άθλημα στο οποίο πηγαίνουμε κι εμείς και μας βοηθάει να έχουμε ένα καλύτερο σώμα   Στην ρυθμική ενόργανη μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα όπως ακροβατικά , κρίκους, τραμπολίνο και πολύζυγα. Πάντα στο τέλος της χρονιάς κάνουμε χορευτικά και πάμε 

σε διάφορες πόλης για να κάνουμε την επίδειξή μας. 

  Στο αγωνιστικό τραμπολίνο ξεκινάμε με λίγο τρεξιματάκι. Μετά κάνουμε μερικές ασκήσεις για προθέρμανση και μετά , κάνουμε μία σειρά για να ανέβουμε στο τραμπολίνο. Είναι πολύ εξαντλητικό γιατί κάνεις 3 ώρες προπόνηση. Επίσης θα θέλαμε να σας πούμε τι κάνουμε πάνω στο τραμπολίνο . Λοιπόν πάνω στο τραμπολίνο ξεκινάμε με αναπηδήσεις ΠΆΝΤΑ μετά κάνουμε κάποιες ασκήσεις .
   Η ενόργανη γυμναστική έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και κυρίως στη Μινωική Κρήτη. Εκεί έχουν βρεθεί έργα τέχνης που απεικονίζουν δύο είδη γυμνασμάτων: το κυβίστημα και τα ταυροκαθάψια. Το κυβίστημα ήταν μια μορφή ακροβατικής γυμναστικής, αφού ο αθλητής εκτελούσε ακροβατικές κινήσεις πάνω σε σπαθιά. Στα ταυροκαθάψια ο αθλητής έπιανε έναν ταύρο από τα κέρατα και, αφού διέγραφε κυκλικές κινήσεις, στεκόταν στη ράχη του ταύρου και προσγειωνόταν στο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου