About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η πράσινη πλευρά του εαυτού μας

  απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ. και Αριάδνη Κ.
  
   Μερικοί δεν έχουν καλή σχέση με το περιβάλλον αλλά αν διαβάσετε το παρακάτω κείμενο  πιστεύω να το συμπαθήσετε πιο πολύ. 
  Η σχέση μας με την φύση είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζουμε. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι τα ανθρώπινα πλάσματα ανήκουν σε μια αλληλένδετη οικουμενική βιόσφαιρα και ότι τα οικολογικά προβλήματα όπως η ρύπανση, ο υπερπληθυσμός, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και η εξαφάνιση των ζωικών ειδών, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. 


  Για να έχουμε ισορροπημένη προσωπικότητα και υγιείς σχέσεις με τους γύρω μας πρέπει να επανασυνδεθούμε με την φύση. Το σκάψιμο στον κήπο, το ψάρεμα στη θάλασσα, η ανάβαση στο βουνό, είναι κάτι περισσότερο από χόμπι ή γυμναστική .Μελέτη που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία από ειδικούς, έδειξε ότι 8 στους 10 ασθενείς που έπασχαν από κατάθλιψη σημείωναν σημαντική βελτίωση μετά από έναν περίπατο στην εξοχή. 

  Επίσης οι ασθενείς αναρρώνουν γρηγορότερα και οι εργαζόμενοι αποδίδουν περισσότερο αν έχουν θέα την φύση. Ένας περίπατος στο δάσος, ένα ηλιοβασίλεμα, μια βόλτα στην θάλασσα κάνουν ότι μία ώρα ψυχοθεραπεία ή ένα αντικαταθλιπτικό. Ερχόμαστε στον κόσμο σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης και όταν ερχόμαστε σε σύγκρουση με την φύση καταστρέφοντας την βρισκόμαστε σε μία πολύ βαθιά και σοβαρή ρήξη με τον εαυτό μας.
Αυτό μας κάνει να χάνουμε την επαφή με το περιβάλλον και κατά συνέπεια με τον εαυτό μας.
ΠΗΓΗ: http://greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου