About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γιατί να επιλέξω κουνέλι για κατοικίδιο και τι πρέπει να ξέρω πριν την αγορά…

 απο μαθήτρια του Στ2 Νικολετα Γ.

   Αν έχετε αποφασίσει να πάρετε κουνελάκι επειδή ακούσατε ότι είναι κατάλληλα για χάδια και αγκαλιές τότε λυπάμαι αλλά πολύ πιθανόν να απογοητευτείτε τελικά. Όπως σε όλα τα ζώα αλλά και στους ανθρώπους, κάθε κουνελάκι έχει τη δική του προσωπικότητα. Άλλο θα είναι πολύ ζωηρό, άλλο πιο ήσυχο. Άλλο θα αποζητάει συνέχεια τα χάδια σας και άλλο θα αντιδράει όταν πάτε να το σηκώσετε. 


  Όλα αυτά δύσκολο να τα καταλάβετε την ώρα της αγοράς, οπότε μην εκπλαγείτε αν τελικά το κουνελάκι σας δεν εξελιχθεί σε προσωποποίηση του «τρυφερότητα και προδέρμ».
   Τα κουνέλια έχουν αρκετή ευφυΐα και είναι εκπαιδεύσιμα. Μπορείτε να τα μάθετε από το να κάνουν την ανάγκη τους σε συγκεκριμένο σημείο μέχρι το να κάνουν διάφορα κολπάκια όταν τους το ζητάτε. Δε μυρίζουν περισσότερο ή λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώο αρκεί να τα καθαρίζετε όσο συχνά χρειάζεται. Αν αφήσετε για μήνες το κλουβί χωρίς να αλλάξετε το ροκανίδι τότε λογικό είναι στο τέλος να μυρίσει. Το ίδιο θα συμβεί και στο σπίτι σας αν δε το καθαρίσετε για πολύ καιρό, έτσι δεν είναι;
  Ένα κουνελάκι μπορεί να ζήσει 6 με 7 χρόνια (κάπου διάβασα ότι μπορεί να ζήσει και ως 10 χρόνια) αρκεί να τρέφεται σωστά και να έχει τη δυνατότητα να ασκείται. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι το κουνέλι μπορεί να περιοριστεί μέσα σε ένα κλουβί, αυτό όμως που πολλοί δε ξέρουν είναι ότι παρόλο που κατά την αγορά ενός κουνελιού απαραίτητο αξεσουάρ είναι το κλουβί αυτό δε σημαίνει πως θα το κλείσουμε εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του. Τα κουνέλια χρειάζονται περίπου 30 ώρες άσκησης την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήνουμε ελεύθερα καθημερινά στο σπίτι, πάντα υπό την επίβλεψή μας, για να τρέξουν, να πηδήξουν κτλ.
    Δε χρειάζονται εμβόλια ή άλλου είδους φάρμακα. Αυτό που ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να σκεφτείτε είναι η ανάγκη να τα στειρώσετε, αλλά πιο αναλυτικά για τη στείρωση θα αναφερθώ σε επόμενη ανάρτηση. Επίσης, δε χρειάζεται να τα κάνετε μπάνιο, αν και κάποιοι το κάνουν και αυτό. Καθαρίζονται μόνα τους, όπως κάνουν και οι γάτες. Αυτό που είναι απαραίτητο να κάνετε, είναι να τους χτενίζετε το τρίχωμα συχνά, να τους κόβετε τα νυχάκια κάθε 6 με 8 εβδομάδες και να τους παρέχετε υλικά κατάλληλα για να τροχίζουν τα δόντια τους.
   Αν διαβάσατε τα παραπάνω και θεωρείτε πως το κουνέλι είναι για εσάς το κατάλληλο κατοικίδιο και ότι μπορείτε εύκολα να του παρέχετε όσα χρειάζεται για τη φροντίδα του,τότε αγοράστε ένα από αύτα.

πηγή Τα κουνελάκια μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου