About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κόκκινο Πάντα

  απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ. και Αριάδνη Κ.
   
   Είπαμε να σας γράψουμε για ένα και όχι τόσο γνωστό ζώο.
Τα Κόκκινα Πάντα, που μοιάζουν με τα ρακούν, είναι περίπου 42 εκατοστά μήκος, συμπεριλαμβανομένης μιας μακριάς, θαμνώδης ουρά. Ζυγίζουν μεταξύ επτά και 14 παουνς. Το ανάμικτο κόκκινο-άσπρο χρώμα του είναι αντίστοιχο με τα κόκκινα βρύα και τις λευκές λειχήνες που αναπτύσσονται πάνω στα δέντρα στα οποία ζουν. Η μαλακιά, πυκνή γούνα καλύπτει ολόκληρο το σώμα τους-ακόμη και τα πέλματα των ποδιών.


   Τα Κόκκινα Πάντα χρησιμοποιούν την μακριά και φουντωτή ουρά τους ως ισορροπιστή όταν βρίσκονται πάνω στα δέντρα. Σκεπάζονται επίσης με τις ουρές τους τις κρύες μέρες του χειμώνα. 
  Τα Κόκκινα Πάντα ζουν ¨στα κρύα και εύκρατα δάση μπαμπού στις επαρχίες Sichuan και Yunnan στην Κίνα, στα Ιμαλάια, και στο Μιανμάρ. Μοιράζονται μέρος της επικράτειά τους με τα γιγάντια Πάντα.  ν Τα Κόκκινα Πάντα τρώνε κυρίως τα φύλλα του μπαμπού καθώς και μούρα, λουλούδια, αυγά πτηνών και μικρά φύλλα διαφόρων φυτών. Τα μεγάλα και ισχυρά σαγόνια τους, τους επιτρέπει να μασάνε σκληρά φύλλα και μίσχους από μπαμπού. Έχουν επίσης και ένα μικρό κόκκαλο σανπροβολή αντίχειρα που τους βοηθά να πιάνουν τα στελέχη των μπαμπού. Το ίδιο χαρακτηριστικό έχουν και τα γιγάντια Πάντα. 

πηγή:www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου