About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Έξυπνες ιδέες για κολατσιό στο σχολείο!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ευαγγελία Κ.

 Καθώς εμείς τα παιδιά περνάμε πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας στο σχολείο, το τι τρώμε τις συγκεκριμένες ώρες είναι πολύ σημαντικό για την υγιή ανάπτυξή μας, αλλά και για τη διαμόρφωση της διατροφικής μας συμπεριφοράς.
 Τι θα μπορούσαμε, λοιπόν, να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε καταναλώνουμε ένα θρεπτικό και υγιεινό κολατσιό στο σχολείο μας; Ιδού μερικές επιλογές για το κολατσιό που μπορούμε να ετοιμάσουμε από το σπίτι:
 Τοστ ή σάντουιτς με τυρί και λαχανικά, όπως ντομάτα και μαρούλι (αποφύγετε τα αλλαντικά, λόγω του ότι αλλοιώνονται από τη ζέστη). 
 Σπιτική τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα, που θα έχετε φτιάξει με φρέσκα και υγιεινά υλικά, όπως ελαιόλαδο, αλεύρι ολικής άλεσης, φέτα. 
 Σπιτικό κέικ, το οποίο θα ετοιμάσετε κατά προτίμηση με αλεύρι ολικής άλεσης, και στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ό,τι αρέσει στο παιδί σας, όπως κακάο, κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κομμάτια φρούτων (εξαιρετική επιλογή το κέικ με μπανάνα!). 
 Αραβική πίτα με τυρί και λαχανικά. 
 Η προετοιμασία του κολατσιού στο σπίτι αποτελεί εξαιρετικό μάθημα διατροφής για μας τα παιδιά. Μπορούμε να ετοιμάζουμε και εντελώς μόνοι μας το κολατσιό μας, ιδιαίτερα αν είναι κάποιο σάντουιτς ή τοστ. Αυτό θα μας δημιουργήσει την αίσθηση της προσωπικής ευθύνης για τη διατροφή μας, και παράλληλα θ’ απολαύσουμε το κολατσιό μας, γιατί απλούστατα θα είναι κάτι που φτιάξαμε μόνοι μας, με τα υλικά της προτίμησης μας. Σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς έχουν τη ευθύνη να παρέχουν τα υλικά για το κολατσιό, τα οποία θα πρέπει να είναι υγιεινά και θρεπτικά.

πηγή: familylife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου