About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βροχή από πεφταστέρια στον φθινοπωρινό ουρανό!

Από την μαθήτρια του ΣΤ1, Πελαγία Τσ.

 Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ουρανό τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, 
καθώς κορυφώνεται η φθινοπωρινή βροχή των Ωριωνιδών! 
 Η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται σήμερα τα χαράματα στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα. 
 Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους από την Τετάρτη το βράδυ προς χαράματα Πέμπτης 22 Οκτωβρίου.
 Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, δημιουργούνται από την “ουρά” που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως 20 έως 25 ανά ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης. Εξάλλου, στις 26 Οκτωβρίου θα υπάρξει τα χαράματα στον ουρανό μια σύζευξη Αφροδίτης και Δία (θα πλησιάσουν μεταξύ τους σε απόσταση μόλις μίας μοίρας), ενώ στις 28 Οκτωβρίου στη σύζευξη θα προστεθεί και ο Άρης σε σχηματισμό τριγώνου, στην κατεύθυνση της ανατολής λίγο πριν βγει ο Ήλιος. Ενδιάμεσα, στις 27 Οκτωβρίου, θα υπάρχει πανσέληνος. 













πηγή: protothema.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου