About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Καρχαρίας τίγρης

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ελένη Π.

Διαβάστε για τον καρχαρία τίγρη, ένα από τα 10 πιο επικίνδυνα είδη καρχαριών του κόσμου!
Ο καρχαρίας-τίγρης (επιστημονική ονομασία Galeocerdo cuvier) είναι ένας καρχαρίας τίγρης της οικογένειας των καρχαρινίδων. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι σκούρες ραβδώσεις στο σώμα του, οι οποίες μοιάζουν με το μοτίβο της τίγρης, και εξασθενούν όσο ο καρχαρίας μεγαλώνει. Είναι ένα σχετικά μεγάλο αρπακτικό ψάρι, με μέγεθος που πολλές φορές ξεπερνά τα 5 μέτρα.
Ο καρχαρίας τίγρης είναι ένας μοναχικός, κυρίως νυκτερινός κυνηγός. Η διατροφή του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα λείας, όπως καρκινοειδή, ψάρια, φώκιες, πουλιά, μικρούς καρχαρίες, καλαμάρια, χελώνες, θαλάσσια φίδια και τα δελφίνια. Ο καρχαρίας τίγρης θεωρείται σχεδόν απειλούμενο είδος λόγω της αλιείας από τον άνθρωπο.
Αν και ο καρχαρίας τίγρης θεωρείται ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους για τον άνθρωπο καρχαρίες, το ποσοστό επίθεσης είναι εκπληκτικά χαμηλό, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο καρχαρίας τίγρης είναι δεύτερος στον κατάλογο του αριθμού των επιθέσεων που καταγράφονται σε ανθρώπους, με το μεγάλο λευκό καρχαρία να είναι πρώτος. Επισκέπτονται συχνά ρηχούς υφάλους, τα λιμάνια και τα κανάλια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να συναντήσει τους ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου